A kormány fontosnak tartja, hogy az apákra is kellő figyelem jusson

A kormány elkötelezett amellett, hogy az apákra is kellő figyelem jusson – mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának családpolitikáért felelős helyettes államtitkára Budapesten, a Férfiak Klubja által kezdeményezett, Vállvetve apával című esemény egyik helyszínén.

Az apák napjához kapcsolódva rendezett program lényege, hogy az apák vigyék be a gyerekeiket a munkahelyükre, így töltve velük minőségi időt, és megmutatva nekik a munkájukat.

Beneda Attila – a kezdeményezéshez csatlakozott Grantis Hungary Zrt. pénzügyi tanácsadócégnél – azt mondta, a kormány elkötelezett a családok erősítése mellett, és fontosnak tartja, hogy az apákra is kellő figyelem jusson, ennek érdekében 2010 óta az összes családtámogatási elem elérhető nekik is, és a családvédelmi akciótervben is szerephez jutnak.

Azt szeretnék, hogy a kívánt, tervezett, vágyott gyerekek megszülessenek, és kialakuljon a munka és a család egyensúlya, ehhez pedig az olyan kezdeményezések, mint a Vállvetve apával nagy segítséget adhatnak – mondta a helyettes államtitkár.

Bedő Imre, a Férfiak Klubja alapítója elmondta, azért indították tavaly útjára a kezdeményezést, mert úgy látták, nem egyértelmű, hogyan kell ünnepelni az apák napját.

Ezért új hagyományt szeretnének teremteni, hogy az apák avassák be a munkahelyi „titkos életükbe” a gyerekeket, akiknek nagy élmény a betekintés a felnőttek világába, és elmélyíti az apa meg a gyerek kötődését – mondta. Bedő azt mondta, gazdasági vonatkozása is van a programnak, mivel sok gyerek úgy nő fel, és úgy kerül ki az iskolából, hogy nem lát munkahelyet. Idén több mint 60 cég, önkormányzat és oktatási intézmény csatlakozott a programhoz – mondta. (MTI)