Bírósági tárgyalása közben meghalt Mohamed Murszi volt egyiptomi elnök

Az egyiptomi állami tévé közlésére hivatkozva írja a BBC, hogy hétfőn

rosszul lett és meghalt Mohamed Murszi megbuktatott egyiptomi államfő egy bírósági tárgyalás közben.

A beszámolók szerint az ellene kémkedés vádjával indított eljárás meghallgatásán vett részt a 67 éves Murszi, mikor elájult.

Fotó: KHALED DESOUKI/AFP

A Muzulmán Testvériség jelöltjeként 2012 nyarán választották meg Murszit elnöknek, majd alig egy évvel később mozdította pozíciójából a hadsereg azzal az indokkal, hogy iszlamista mozgalmakat támogat. Letartóztatták, és perbe fogták, a Muzulmán Testvériséget betiltották. 2016-ban első fokon halálra ítélték, a vád szerint a 2011-es felkelés alatt külföldi fegyveresek segítségével tört ki börtönéből.

Ha csak 300 forinttal támogatna bennünket...

... mindenki, aki ezt az üzenetet látja, akkor néhány nap alatt összejönne a szerkesztőség éves költségvetése. A 444 hosszú távú, stabil működése rajtad múlik. Olyanokon, akik hajlandóak a saját pénzükből áldozni, hogy Magyarországról ne tűnjön el a független újságírás. Ha szeretnéd, hogy a 444 oknyomozásai, elemzései és videói továbbra is a lehető legtöbb emberhez eljussanak, akkor támogasd a szerkesztőséget, akár csak egy kávé árával is!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.