Bírósági tárgyalása közben meghalt Mohamed Murszi volt egyiptomi elnök

külföld
2019 június 17., 16:13
comments 57

Az egyiptomi állami tévé közlésére hivatkozva írja a BBC, hogy hétfőn

rosszul lett és meghalt Mohamed Murszi megbuktatott egyiptomi államfő egy bírósági tárgyalás közben.

A beszámolók szerint az ellene kémkedés vádjával indított eljárás meghallgatásán vett részt a 67 éves Murszi, mikor elájult.

photo_camera Fotó: KHALED DESOUKI/AFP

A Muzulmán Testvériség jelöltjeként 2012 nyarán választották meg Murszit elnöknek, majd alig egy évvel később mozdította pozíciójából a hadsereg azzal az indokkal, hogy iszlamista mozgalmakat támogat. Letartóztatták, és perbe fogták, a Muzulmán Testvériséget betiltották. 2016-ban első fokon halálra ítélték, a vád szerint a 2011-es felkelés alatt külföldi fegyveresek segítségével tört ki börtönéből.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.