Három közép-amerikai ország segélyezését fagyasztja be Trump, mert nem elégedett a migrációs politikájukkal

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Három ország, Salvador, Guatemala, és Honduras anyagi támogatását fagyasztja be az amerikai kormány, közölte hétfőn a külügyminisztérium szóvivője. Morgan Ortagus tájékoztatása szerint a három állam nem jut hozzá a még a 2018-as pénzügyi évre megszavazott összesen 370 millió dolláros segélyhez, mert Washington szerint vezetőik nem akadályozták meg, hogy menekültek tömegei induljanak el országaikból az Egyesült Államok felé. Hozzátette: amíg nem látnak érdemi törekvést, és változást a migrációs politikájukban, addig nem utalnak. 

Fotó: PEDRO PARDO/AFP

Márciusban jelentette be Donald Trump amerikai elnök, hogy elégedetlen a három ország migrációs hozzáállásával, és ha nem csökkentik az útnak indulók számát, akkor kész megvonni tőlük a támogatást. (Reuters)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.