Magyar Nemzet: Korábban bezárhatnak az áruházak vasárnap

Újra előkerülhet a vasárnapi nyitvatartás kérdése - de nem egy újabb törvény miatt, hanem azért, mert a kiskereskedelemben egységesen, önszabályozó módon dönthetnek a korábbi vasárnapi zárásról, írja a Magyar Nemzet.

A lap szerint a napi fogyasztási cikkeket árusító áruházláncok felismerték, hogy a munkaerőhiányos területen problémát okoz az egész napos vasárnapi működés, több cégnek egyáltalán nem éri meg ezen a napon is nyitva tartani.  A versenyben viszont a fontosabb szereplők nem engedhetik meg maguknak, hogy vasárnap zárva tartsanak, ha a többiek nyitva vannak.

Az már korábban eldőlt, hogy sem a kormány, sem a vásárlók nem támogatják a teljes boltzárat, azt viszont érdemes lehet fontolóra venniük az áruházláncoknak, hogy közös önszabályozás alapján vasárnaponként néhány órával rövidítsék az esti nyitvatartást – mondta a Magyar Nemzetnek Bubenkó Csaba, a Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezetének elnöke. A szervezet szerint az egyik piacvezető cég azzal fordult hozzájuk, hogy érdemes lehet feltárni a vasárnapi munkavégzés körülményeit.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.