Netanjahu felavatta a Trump-fennsíkot

Benjamin Netanjahu izraeli minszterelnök felavatott egy leendő telepet vasárnap a Golan-fennsíkon, aminek neve Ramat Trump, vagyis

Trump-fennsík.

Így hálálja meg azt a gesztust, hogy Trump elismerte Izrael fennhatóságát a Golán-fennsíkon.

Az ünnepségen Netanjahu „Izrael nagyszerű barátjának” nevezte Trumpot, a Golan-fennsíkról pedig azt mondta, stratégiai fontossága van, és elválaszthatatlanul Izraelhez tartozik.

Ellenzéki képviselők szerint a ceremónia olcsó PR-húzás az átmeneti Netanjahu-kormánytól, miután nem tudtak koalíciót alakítani az áprilisi választások után, és most a szepemberi újabb szavazást várják. Zvi Hauser képviselő a Times of Israelnek azt mondta, valójában se költségvetése, se konkrét helyszíne sincs a projektnek, a lényeg a név és a hírverés volt. (DW)

Ha csak 300 forinttal támogatna bennünket...

... mindenki, aki ezt az üzenetet látja, akkor néhány nap alatt összejönne a szerkesztőség éves költségvetése. A 444 hosszú távú, stabil működése rajtad múlik. Olyanokon, akik hajlandóak a saját pénzükből áldozni, hogy Magyarországról ne tűnjön el a független újságírás. Ha szeretnéd, hogy a 444 oknyomozásai, elemzései és videói továbbra is a lehető legtöbb emberhez eljussanak, akkor támogasd a szerkesztőséget, akár csak egy kávé árával is!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Kapcsolódó
Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.