Netanjahu felavatta a Trump-fennsíkot

külföld
2019 június 17., 08:59
comments 60

Benjamin Netanjahu izraeli minszterelnök felavatott egy leendő telepet vasárnap a Golan-fennsíkon, aminek neve Ramat Trump, vagyis

Trump-fennsík.

link Forrás

Így hálálja meg azt a gesztust, hogy Trump elismerte Izrael fennhatóságát a Golán-fennsíkon.

Az ünnepségen Netanjahu „Izrael nagyszerű barátjának” nevezte Trumpot, a Golan-fennsíkról pedig azt mondta, stratégiai fontossága van, és elválaszthatatlanul Izraelhez tartozik.

Ellenzéki képviselők szerint a ceremónia olcsó PR-húzás az átmeneti Netanjahu-kormánytól, miután nem tudtak koalíciót alakítani az áprilisi választások után, és most a szepemberi újabb szavazást várják. Zvi Hauser képviselő a Times of Israelnek azt mondta, valójában se költségvetése, se konkrét helyszíne sincs a projektnek, a lényeg a név és a hírverés volt. (DW)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.