A túlélőket mentő hajósokat idéznék be tanúként a Hableány balesetében

bűnügy
2019 június 18., 04:49
comments 115

A Hableány elsüllyedése után a vízből túlélőket mentő hajósok tanúmeghallgatását kezdték a dunai hajóbaleset ügyében zajló vizsgálatban az elsüllyedt sétahajót üzemeltető, az ügyben sértettnek minősített Panoráma Deck Kft. jogi képviselői. Egyikük, Sógor Zsolt tájékoztatása szerint ezek a tanúk "pontosan beszámolhatnak arról, hogy mit hallottak, illetve nem hallottak a térségben hajózók rádióforgalmazásából.

A nyomozás eddigi adatai és a gyanúsítás szerint a Viking Sigyn szállodahajó úgy akarta megelőzni a Hableányt, hogy a hajózási szabályzat előírásait megszegve nem vette fel a kapcsolatot a magyar hajó személyzetével. A szállodahajó május 29-én utolérte a Margit hídnál a Hableány sétahajót, amely az ütközéstől azonnal elsüllyedt, a 33 dél-koreai utas, illetve a magyar matróz és a kapitány közül mindössze hét távol-keleti turista élte túl a balesetet.

A 28 halálos áldozatot követelő tragédia ügyében a magyar hatóságok a szállodahajó ukrán kapitányát, Jurij C.-t gyanúsították meg. Őt várhatóan a szakértői vélemények elkészülte után hallgathatják ki. (Magyar Nemzet via MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.