Az MSZP alelnöke az esztergomi Suzuki-gyár kerítéséhez láncolta magát

Az Index ír arról, hogy Komjáthi Imre MSZP-alelnök kedden az esztergomi Suzuki-gyár kerítéséhez láncolta magát, és közölte, addig nem megy el, amíg valaki nem tárgyal vele. A politikus egy Facebook-videót is közzé tett, ebből derült ki a láncolás. 

Komjáthi többek között azt követelte, hogy engedjék be a szakszervezetek képviselőit. Mint fogalmazott, a kormány először rabszolgatörvényt hoz, hogy kiszolgálják a nagytőkét, majd elveszik a cafeteriát, megszűntetetik a lakástakarék pénztárt. 

Szerintre keményebben kell fellépni ahhoz, hogy a gyár vezetése befejezze a jogtiprásokat, és a Suzuki szerinte sorozatban megsérti a magyar törvényeket, nem ad biztosít megfelelő munkaügyi szüneteket és ivóvizet a dolgozóknak, miközben azok 33 fokban dolgoznak a gyárban.

Beszélt arról is, hogy áprilisban kirúgtak egy kétgyermekes apát, mert szakszervezetet alapított. A lap megjegyzi, hogy a Vasas szakszervezet információi szerint a 14 éve a gyárban dolgozó férfi ellen korábban nem érkezett a munkáltató részéről semmilyen panasz, és zakszervezeti titkárként amúgy a dolgozót munkajogi védelem illette volna meg, vagyis nem lehetett volna elbocsátani. 

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.