Az MSZP alelnöke az esztergomi Suzuki-gyár kerítéséhez láncolta magát

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Az Index ír arról, hogy Komjáthi Imre MSZP-alelnök kedden az esztergomi Suzuki-gyár kerítéséhez láncolta magát, és közölte, addig nem megy el, amíg valaki nem tárgyal vele. A politikus egy Facebook-videót is közzé tett, ebből derült ki a láncolás. 

Komjáthi többek között azt követelte, hogy engedjék be a szakszervezetek képviselőit. Mint fogalmazott, a kormány először rabszolgatörvényt hoz, hogy kiszolgálják a nagytőkét, majd elveszik a cafeteriát, megszűntetetik a lakástakarék pénztárt. 

Szerintre keményebben kell fellépni ahhoz, hogy a gyár vezetése befejezze a jogtiprásokat, és a Suzuki szerinte sorozatban megsérti a magyar törvényeket, nem ad biztosít megfelelő munkaügyi szüneteket és ivóvizet a dolgozóknak, miközben azok 33 fokban dolgoznak a gyárban.

Beszélt arról is, hogy áprilisban kirúgtak egy kétgyermekes apát, mert szakszervezetet alapított. A lap megjegyzi, hogy a Vasas szakszervezet információi szerint a 14 éve a gyárban dolgozó férfi ellen korábban nem érkezett a munkáltató részéről semmilyen panasz, és zakszervezeti titkárként amúgy a dolgozót munkajogi védelem illette volna meg, vagyis nem lehetett volna elbocsátani. 

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.