Jól megértette egymást Salvini, Pompeo és Mike Pence

Matteo Salvini és Mike Pence a Fehér Ház kertjében.Fotó: MANDEL NGAN/AFP

Lelkesen távozott Mike Pence amerikai alelnökkel és Mike Pompeo külügyminiszterrel, az amerikai kormányzat két szélsőséges keresztény tagjával folytatott találkozójáról a fasiszta olasz belügyminiszter, Matteo Salvini. Szerinte a két ország "soha nem állt ilyen közel egymáshoz, mint most".

A hosszú távú védelmi és gazdasági kapcsolatok fenntartását mind Róma, mind Washington fontos értéknek tartja, derül ki az amerikai külügyminisztérium a találkozóról kiadott közleményéből. Eszerint Salvini a két országnak a NATO és a G7 keretében folytatandó hosszú távú együttműködése számos területéről tanácskozott Pompeóval. A külügyminisztérium közlése szerint az olasz vendég a megbeszélés során felhívta a figyelmet az Oroszország és Irán magatartása miatti biztonsági kockázatokra, valamint az olasz amerikai védelmi együttműködés fontosságára.

A Mike Pence alelnökkel folytatott megbeszélés után Salvini lelkesen állapította meg, hogy a két ország most közelebb áll egymáshoz, mint valaha. Mint fogalmazott, 99 százalékban egyetértenek. "Pence kifejezte óhaját, hogy hosszú távon dolgozzon velem és Olaszországgal" - mondta Salvini. "Amikor Trumpot 2016-ban megválasztották, mi voltunk az egyetlenek, akik neki szurkoltunk, s ezt itt nem felejtették el" - tette hozzá. (Via MTI)

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.