Óriási potenciált lát az informatikában az informatikai céget szerző Jászai Gellért

politika
2019 június 18., 04:59
comments 123

Óriási potenciál van az informatikai iparágban, jelentette ki a Világgazdaságnak Jászai Gellért kormányközeli vállalkozó, miután irányítói befolyást szerzett a 4iG nevű informatikai cégben. Jászai hétfőn jelentette be, hogy 32,02 százalékos tulajdont szerzett Mészáros Lőrinc Opus-Konzum birodalmától, és még további 8,2 százalékot szerezne.

Jászai igyekezett mindent megnyugtatni, hogy szó sincs rivalizálásról a két kormányközeli üzletember között. Mint mondta, "barátságuk változatlan", csak "a munka-, illetve az üzleti kapcsolatunk alakult át, ami egy természetes folyamat része". Azt is elárulta, hogy Mészáros nem válik meg teljes egészében a 4iG-től. "Tehát társak maradunk az üzletben, de a megszerzett részvénycsomagokkal önállóan irányítom a céget" - mondta Jászai a Világgazdaságnak.

Jászai Gellért két ütemben 40,2 százalékos tulajdonrészt vásárol, és ezzel irányító befolyást szerez az informatikai tőzsdecégben. Az ügyletek zárása után Mészáros Lőrinc érdekeltségei, a Konzum PE Magántőkealap 11,63 százalékos, az Opus Global Nyrt. pedig 9,95 százalékos tulajdonnal rendelkeznek majd a társaságban. (Via MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.