Tizenhat tonna kokaint szedtek le egy teherhajóról Philadelphiában

Az amerikai hatóságok kedden 16 tonna kokaint foglaltak le Philadelphia kikötőjében, aminek a piaci értéke 1 milliárd dollár körül járhat.  William McSwain ügyész szerint ez volt az Egyesült Államok történetének legnagyobb drogfogása. A korábbi rekord egyébként 1,5 tonna volt, amit márciusban találtak New Yorkban. 

Fotó: DANIEL REINHARDT/dpa Picture-Alliance/AFP

Az irgalmatlan mennyiségű kokaint hét konténerben rejtették el egy teherhajó fedélzetén, ami éppEurópába tartott volna, de korábban érintette Chilét, Panamát és a Bahama-szigeteket is. A hajó legénységét őrizetbe vették.

A Kábítószer-ellenes Hivatal (DEA) szerint 2016 és 2017 között továőbb nőtt a kokain használata, és az Egyesült Államokban szétterített kokain 93 százaléka származik Kolumbiából, míg Peru csak 4 százalékot tud hozzátenni. (AFP)

Ha csak 300 forinttal támogatna bennünket...

... mindenki, aki ezt az üzenetet látja, akkor néhány nap alatt összejönne a szerkesztőség éves költségvetése. A 444 hosszú távú, stabil működése rajtad múlik. Olyanokon, akik hajlandóak a saját pénzükből áldozni, hogy Magyarországról ne tűnjön el a független újságírás. Ha szeretnéd, hogy a 444 oknyomozásai, elemzései és videói továbbra is a lehető legtöbb emberhez eljussanak, akkor támogasd a szerkesztőséget, akár csak egy kávé árával is!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.