Tizenhat tonna kokaint szedtek le egy teherhajóról Philadelphiában

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

Az amerikai hatóságok kedden 16 tonna kokaint foglaltak le Philadelphia kikötőjében, aminek a piaci értéke 1 milliárd dollár körül járhat.  William McSwain ügyész szerint ez volt az Egyesült Államok történetének legnagyobb drogfogása. A korábbi rekord egyébként 1,5 tonna volt, amit márciusban találtak New Yorkban. 

Fotó: DANIEL REINHARDT/dpa Picture-Alliance/AFP

Az irgalmatlan mennyiségű kokaint hét konténerben rejtették el egy teherhajó fedélzetén, ami éppEurópába tartott volna, de korábban érintette Chilét, Panamát és a Bahama-szigeteket is. A hajó legénységét őrizetbe vették.

A Kábítószer-ellenes Hivatal (DEA) szerint 2016 és 2017 között továőbb nőtt a kokain használata, és az Egyesült Államokban szétterített kokain 93 százaléka származik Kolumbiából, míg Peru csak 4 százalékot tud hozzátenni. (AFP)

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végig
Eddig összegyűlt: 0,2 millió Forint

Egész évben sokan támogattátok a szerkesztőséget, a ti segítségetek nélkül a 444 nem tudna stabilan működni. Most év végéig még 12 millió forintot szeretnék összegyűjteni, ezt a pénzt az újság bővítésére fordítanánk, például abban is segítene, hogy januártól két új riporterrel kezdjük az évet. Segíts, hogy a 444 bővülni tudjon!

Támogasd a 444 szerkesztőségét!
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.