Miközben a budapesti gimi diákjai az évzáróra figyeltek, valakik ellopták az értéktárgyaikat a termekből

bűnügy
2019 június 19., 11:02
comments 315

Több olvasónk is jelezte, hogy kedd délután telefonokat, készpénzt, bankkártyákat loptak el tőlük, amíg a a XIII. kerületi Németh László Gimnázium tanévzáróján voltak. Az ünnepséget az iskola udvarán tartották, az osztálytermekben maradt értéktárgyak pedig őrizetlenül maradtak. A diákok csak akkor vették észre, hogy eltűntek a cuccaik, amikor felmentek a termekbe a bizonyítványokért.

A tolvajok mindkét emeleten kipakolták az osztálytermeket, az egyik beszámoló szerint az esetnek több mint 60 károsultja van.

Kérdésünkre a Budapesti Rendőr-főkapitányság Kommunikációs Osztálya közölte, hogy az eset után lopás bűntett miatt rendeltek el nyomozást ismeretlen tettes ellen, ugyanakkor gyanúsítotti kihallgatás még nem történt.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.