A budapestiek döntő többsége szerint nem elfogadható a hajléktalanok kriminalizációja

A hajléktalanokkal kapcsolatban készített reprezentatív felmérést a budapestiek körében a Political Capital, az ELTE Pedagógiai és Pszichológiai Kara, a Menhely Alapítvány és a Medián.

Az eredmények szerint a Budapestiek 61 százaléka elutasítja a hajléktalanság kriminalizálását, ezen belül 42 százalék egyáltalán nem tartja elfogadhatónak az idén bevezetett szabályozást, viszont 29 százalék válaszolta, hogy az valamennyire elfogadható. Kiugróan sok ember, a  megkérdezettek 77 százaléka mondta, hogy az új törvények csak elrejtik a hajléktalanság problémáját.

A megkérdezettek 5 százaléka értett egyet teljes mértékben azzal a kijelentéssel, hogy a hajléktalanok komoly fenyegetést jelentenek a közrendre és a közbiztonságra, a közegészségügyi fenyegetésről már 19% gondolta ugyanezt.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.