A budapestiek döntő többsége szerint nem elfogadható a hajléktalanok kriminalizációja

POLITIKA
2019 június 20., 06:22

A hajléktalanokkal kapcsolatban készített reprezentatív felmérést a budapestiek körében a Political Capital, az ELTE Pedagógiai és Pszichológiai Kara, a Menhely Alapítvány és a Medián.

Az eredmények szerint a Budapestiek 61 százaléka elutasítja a hajléktalanság kriminalizálását, ezen belül 42 százalék egyáltalán nem tartja elfogadhatónak az idén bevezetett szabályozást, viszont 29 százalék válaszolta, hogy az valamennyire elfogadható. Kiugróan sok ember, a megkérdezettek 77 százaléka mondta, hogy az új törvények csak elrejtik a hajléktalanság problémáját.

A megkérdezettek 5 százaléka értett egyet teljes mértékben azzal a kijelentéssel, hogy a hajléktalanok komoly fenyegetést jelentenek a közrendre és a közbiztonságra, a közegészségügyi fenyegetésről már 19% gondolta ugyanezt.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.