A budapestiek döntő többsége szerint nem elfogadható a hajléktalanok kriminalizációja

A hajléktalanokkal kapcsolatban készített reprezentatív felmérést a budapestiek körében a Political Capital, az ELTE Pedagógiai és Pszichológiai Kara, a Menhely Alapítvány és a Medián.

Az eredmények szerint a Budapestiek 61 százaléka elutasítja a hajléktalanság kriminalizálását, ezen belül 42 százalék egyáltalán nem tartja elfogadhatónak az idén bevezetett szabályozást, viszont 29 százalék válaszolta, hogy az valamennyire elfogadható. Kiugróan sok ember, a  megkérdezettek 77 százaléka mondta, hogy az új törvények csak elrejtik a hajléktalanság problémáját.

A megkérdezettek 5 százaléka értett egyet teljes mértékben azzal a kijelentéssel, hogy a hajléktalanok komoly fenyegetést jelentenek a közrendre és a közbiztonságra, a közegészségügyi fenyegetésről már 19% gondolta ugyanezt.

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.