A budapestiek döntő többsége szerint nem elfogadható a hajléktalanok kriminalizációja

A hajléktalanokkal kapcsolatban készített reprezentatív felmérést a budapestiek körében a Political Capital, az ELTE Pedagógiai és Pszichológiai Kara, a Menhely Alapítvány és a Medián.

Az eredmények szerint a Budapestiek 61 százaléka elutasítja a hajléktalanság kriminalizálását, ezen belül 42 százalék egyáltalán nem tartja elfogadhatónak az idén bevezetett szabályozást, viszont 29 százalék válaszolta, hogy az valamennyire elfogadható. Kiugróan sok ember, a  megkérdezettek 77 százaléka mondta, hogy az új törvények csak elrejtik a hajléktalanság problémáját.

A megkérdezettek 5 százaléka értett egyet teljes mértékben azzal a kijelentéssel, hogy a hajléktalanok komoly fenyegetést jelentenek a közrendre és a közbiztonságra, a közegészségügyi fenyegetésről már 19% gondolta ugyanezt.

Ha csak 300 forinttal támogatna bennünket...

... mindenki, aki ezt az üzenetet látja, akkor néhány nap alatt összejönne a szerkesztőség éves költségvetése. A 444 hosszú távú, stabil működése rajtad múlik. Olyanokon, akik hajlandóak a saját pénzükből áldozni, hogy Magyarországról ne tűnjön el a független újságírás. Ha szeretnéd, hogy a 444 oknyomozásai, elemzései és videói továbbra is a lehető legtöbb emberhez eljussanak, akkor támogasd a szerkesztőséget, akár csak egy kávé árával is!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.