Belügyminiszteri elismerést kaptak a dunai mentés résztvevői

Elismeréseket adott át a május 29-ei dunai hajóbaleset utasai és legénysége mentésében, és a hajóroncs kiemelésében résztvevő szakembereknek, hatóságiaknak és civileknek Pintér Sándor belügyminiszter.

Pintér szerint „el kívánják ismerni a Magyarország története legnagyobb polgári hajókatasztrófájának mentésében résztvevők áldozatos munkáját, az életmentést, az önkéntes segítséget és az elhunytak kutatását”. 

„A kitüntetettek példaértékű kockázatvállalással, bátorságot, helytállást tanúsítva, másokat elrettentő természeti körülmények között dolgoztak” - mondta. Pintér szerint a baleset miatt indult büntetőeljárást le kell folytatni, a katasztrófához vezető „minden egyes részletet” fel kell deríteni. (MTI)

Ha csak 300 forinttal támogatna bennünket...

... mindenki, aki ezt az üzenetet látja, akkor néhány nap alatt összejönne a szerkesztőség éves költségvetése. A 444 hosszú távú, stabil működése rajtad múlik. Olyanokon, akik hajlandóak a saját pénzükből áldozni, hogy Magyarországról ne tűnjön el a független újságírás. Ha szeretnéd, hogy a 444 oknyomozásai, elemzései és videói továbbra is a lehető legtöbb emberhez eljussanak, akkor támogasd a szerkesztőséget, akár csak egy kávé árával is!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.