Cserbenhagyás miatt is nyomoznak Hableány-ügyben

Fotó: botost/444.hu

Újabb bűncselekmény, cserbenhagyás és elsősegélynyújtás elmulasztása miatt is nyomoz a május 29-én történt hajótragédia ügyében a BRFK-n felállított különleges nyomozócsoport, írja a Magyar Nemzet

A lap szerint a Hableány sétahajóval összeütköző Viking Sigyn szállodahajó, bár visszatolatott a tragédia helyszínére, rövid idő után mégis távozott onnan. Úgy tudják, a Sigyn utasai arról számoltak be a tragédia éjszakáján a rendőröknek, hogy az ütközés után kiabálni kezdtek, hogy baleset történt, ezt hallotta meg a kapitány, aki az utasoktól kérdezgette, hogy mi történt. Ezután tolattak vissza, majd néhány másodperc után elhajóztak a Dunán felfelé. 

Egyelőre egy gyanúsítottja van az ügynek, az ukrán kapitány. A halálos tömegszerencsétlenséget okozó vízi közlekedés gondatlan veszélyeztetésével gyanúsított Jurij C., ha jelenlegi állásában vádemelésig jut az ügy és a bíróság bizonyítottnak találja a bűnösségét, minimum két, maximum nyolc éves büntetést kaphat. Ha viszont a cserbenhagyás is a vádak közé kerül, hosszabb lehet a büntetés.

A nyomozást a Fővárosi Főügyészség öt ügyészből álló különleges csoportjának irányításával a BRFK végzi. A Hableány elsüllyesztésével okozott vagyoni és nem vagyoni károk miatt pedig több száz milliós kártérítési perek is következhetnek. (MTI)

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.