Gulyás: Nem a Fidesz szorul segítségre, hanem a Néppárt

„Addig van értelme a Néppártban maradni, amíg úgy érezzük, hogy tudunk segíteni a Néppárton” - mondta Gulyás Gergely a csütörtöki kormányinfón. A miniszter szerint

„ma nem a Fidesz szorul segítségre, hanem az Európai Néppárt.”

„Örülünk annak, ha a saját tapasztalatainkat megoszhatjuk a Néppárttal, és ha tudunk segíteni abban, hogy ne egy súlyát és jelentőségét vesztő erő legyen a Néppárt, hanem egy saját értékeit megvédeni képes, világos elképzelésekkel rendelkező konzervatív kereszténydemokrata alakulat maradjon. Amíg erre van remény, amíg ebbe az irányba tudjuk befolyásolni a Néppárt politikáját, addig van értelme ott maradni” - értékelte a helyzetet Gulyás.

A néppárti bölcsek tanácsának vezetője (ők vizsgálják a magyar jogállam helyzetét), Herman van Rompuy a héten azt mondta a vizsgálatra küldött magyar válaszról:

„Ha barátian fogalmazok, akkor a válaszok nem voltak igazán meggyőzőek, ha kevésbé barátilag fogalmazok, akkor problematikusak”.

Gulyás erre azt válaszolta:

„Hogy a főbölcsnek tetszettek-e a mi válaszaink, vagy sem, azt majd megvitatják a bölcsek egymás között, és elmondják, hogy mire jutottak.”

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.