Gulyás: Nem a Fidesz szorul segítségre, hanem a Néppárt

Feliratkozás a Járvány hírlevélre

Minden hétköznap elküldjük, amit a járványról tudni érdemes. Iratkozz fel, és vigyázzunk egymásra!

„Addig van értelme a Néppártban maradni, amíg úgy érezzük, hogy tudunk segíteni a Néppárton” - mondta Gulyás Gergely a csütörtöki kormányinfón. A miniszter szerint

„ma nem a Fidesz szorul segítségre, hanem az Európai Néppárt.”

„Örülünk annak, ha a saját tapasztalatainkat megoszhatjuk a Néppárttal, és ha tudunk segíteni abban, hogy ne egy súlyát és jelentőségét vesztő erő legyen a Néppárt, hanem egy saját értékeit megvédeni képes, világos elképzelésekkel rendelkező konzervatív kereszténydemokrata alakulat maradjon. Amíg erre van remény, amíg ebbe az irányba tudjuk befolyásolni a Néppárt politikáját, addig van értelme ott maradni” - értékelte a helyzetet Gulyás.

A néppárti bölcsek tanácsának vezetője (ők vizsgálják a magyar jogállam helyzetét), Herman van Rompuy a héten azt mondta a vizsgálatra küldött magyar válaszról:

„Ha barátian fogalmazok, akkor a válaszok nem voltak igazán meggyőzőek, ha kevésbé barátilag fogalmazok, akkor problematikusak”.

Gulyás erre azt válaszolta:

„Hogy a főbölcsnek tetszettek-e a mi válaszaink, vagy sem, azt majd megvitatják a bölcsek egymás között, és elmondják, hogy mire jutottak.”

444 MAKRO a Kör tagjainak

A 2018‑as választások titkos tárgyalásainak története.

Megnézem
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.