Mérföldkő: megkezdték a paksi bővítéshez szükséges kiszolgáló épületek kivitelezését

Csütörtökön vezérigazgatók és tárca nélküli miniszter közösen jelentették be Pakson, hogy 

elkezdték.

"A projekt ezen szakaszában a felvonulási területen összesen több mint 80 kiszolgáló épület létesül, irodaházak, szerelőcsarnokok, raktárak épülnek. Ezek a létesítmények a két új atomerőművi blokk kivitelezéséhez szükségesek," jelentette be a bővítésért felelős tárca nélküli miniszter, Süli János. A legnagyobb szavakkal a Roszatom mérnöki divíziójához tartozó ASZE Mérnöki Vállalat Rt. alelnöke, Alekszandr Hazin készült. Szerinte 

a felvonulási épületek létesítésével fontos mérföldkövéhez érkezett a Paks II. projekt. 

Aminek a létesítési engedélyéhez szükséges 300 ezer oldalas műszaki tervdokumentációjával még mindig nem készült el az orosz fél. (MTI)    

Ha csak 300 forinttal támogatna bennünket...

... mindenki, aki ezt az üzenetet látja, akkor néhány nap alatt összejönne a szerkesztőség éves költségvetése. A 444 hosszú távú, stabil működése rajtad múlik. Olyanokon, akik hajlandóak a saját pénzükből áldozni, hogy Magyarországról ne tűnjön el a független újságírás. Ha szeretnéd, hogy a 444 oknyomozásai, elemzései és videói továbbra is a lehető legtöbb emberhez eljussanak, akkor támogasd a szerkesztőséget, akár csak egy kávé árával is!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.