Mérföldkő: megkezdték a paksi bővítéshez szükséges kiszolgáló épületek kivitelezését

gazdaság
2019 június 20., 15:53
comments 183

Csütörtökön vezérigazgatók és tárca nélküli miniszter közösen jelentették be Pakson, hogy 

elkezdték.

"A projekt ezen szakaszában a felvonulási területen összesen több mint 80 kiszolgáló épület létesül, irodaházak, szerelőcsarnokok, raktárak épülnek. Ezek a létesítmények a két új atomerőművi blokk kivitelezéséhez szükségesek," jelentette be a bővítésért felelős tárca nélküli miniszter, Süli János. A legnagyobb szavakkal a Roszatom mérnöki divíziójához tartozó ASZE Mérnöki Vállalat Rt. alelnöke, Alekszandr Hazin készült. Szerinte 

a felvonulási épületek létesítésével fontos mérföldkövéhez érkezett a Paks II. projekt. 

Aminek a létesítési engedélyéhez szükséges 300 ezer oldalas műszaki tervdokumentációjával még mindig nem készült el az orosz fél. (MTI)    

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.