Nagy Feró társaságában mondta ki Orbán: Szembe kell nézni a realitásokkal!

POLITIKA
2019 június 20., 08:11
comments 440

„Csak olyan országok tudják megvédeni a függetlenségüket, amelyek képesek szembenézni a realitással” - mondta Orbán Viktor a Karmelita kolostor teraszán adott fogadásán a meghívott politikusok és művészek körében az MTI tudósítása szerint.

Orbán a szerdai fogadáson emlékeztetett arra, hogy 28 éve hagyta el az utolsó szovjet katona Magyarországot. „Emlékszem, ahogy a laktanyák kiürültek, mi csak arra tudtunk gondolni, nincs szebb látvány a távozó vendég hátánál” - mondta.

Sőt - fordult a meghívottak között lévő Nagy Feró énekeshez - mindketten aggódtak a szovjet katonákért, „nehogy lemaradjanak a vonatról”.

Orbán szerint a nap üzenete az, hogy csak olyan országok tudják megvédeni a függetlenségüket, amelyek képesek szembenézni a realitással. „Igen ám, de mi is az a realitás, hogyan kell tekinteni egy magunkfajta, 10 milliós országnak a külvilágra? Ellenségeket lássunk vagy inkább szövetségeseket?” - tette fel a kérdést Orbán Viktor.

A miniszterelnök szerint erre a válasz az, hogy ha valaki gyenge, akkor a külvilág ellenség, ha viszont erős, akkor szövetséges.

A Facebookra feltöltött videó szerint Orbán és Nagy Feró csípkelődtek is egyet.

Ráirattam a meghívódra, hogy csak babos kendőben érvényes - mondja Orbán, mire Nagy Feró így válaszol a lila nyakkendőben lévő Orbánnak:

Azért valamennyire elegánsan kellett, hogy jöjjek, nem engedhetem meg magamnak a lila kendőt!

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt