Nem tudja folytatni az ügyészség a Czeglédy Csaba elleni ügyet

bűnügy
2019 június 20., 05:00
comments 127

Az EP választás miatt nem tudja folytatni a Czeglédy Csaba ellen indult büntetőügyet a Csongrád Megyei Főügyészség.

A HVG cikke szerint az történt, hogy Czeglédy DK-s EP képviselőjelöltsége miatt mentelmi jogot kapott, így viszont nem csak átmenetileg, hanem teljesen és visszavonhatatlanul le kellett állítani az ellen folyó büntetőeljárást.

Az EP választás után, amikor Czeglédy mentelmi joga megszűnt, az ügyészség hiába kérte, hogy hadd folytassák az ellene folyó büntetőügyet, a bíróság ezt nem engedélyezte, mert az a törvény szerint az EP kampányban a mentelmi jog miatt megszűnt.

Így viszont a HVG szerint Czeglédy ellen folyó eljárás legfeljebb csak akkor folytatható, ha az ügyészség elölről kezdi az egészet.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.