Baltával többször fejbe verte a barátnőjét, de azt állítja, a nő kérte meg rá, hogy ne kelljen öngyilkosságot végrehajtania

bűnügy
2019 június 21., 08:01
comments 83

Előkészítő ülést tartott a Tatabányai Törvényszék egy emberölési ügyben, amelynek során a tettes beismerte, hogy baltával többször fejbe verte a barátnőjét, a bíróság mégsem tudta azonnal elítélni.

A vádlott 2017 áprilisában egy internetes társkeresőn ismerkedett meg a sértett nővel. Ezt követően többször találkoztak, a vádlott férfi szerelmes lett a nőbe, a nő azonban csak barátként tekintett rá. 2017. augusztus 6-án este a nő átment a vádlotthoz és hajnalig beszélgettek, majd a nő hajnalban lefeküdt aludni. A vádlott pedig a vád szerint – mivel nem tudta elfogadni, hogy a sértett barátként tekint rá – elhatározta, hogy megöli.

A garázsból bevitt egy baltát, amivel a sértett fejét egy alkalommal közepes erővel megütötte. A sértett ekkor nyöszörögni kezdett, mire a vádlott még legalább hat alkalommal a balta él- és fokrészével megütötte, egészen addig, amíg a sértett már nem mozdult és nem adott életjelet.

A férfi azt hitte, hogy a sértett meghalt, ezért elhagyta a házat és a napot kerékpározással töltötte. Végül, abban a hiszemben, hogy a nő meghalt, augusztus 7-én este feladta magát a rendőrségen.

De a nő nem halt meg, a helyszínre érkező járőrök megállapították, hogy még él, és mentőt hívtak hozzá.

A nő életét a kórházban sikerült megmenteni, azonban az őt ért bántalmazás következtében maradandó fogyatékosságot okozó sérülései keletkeztek. A pénteken megtartott előkészítő ülésen a vádlott beismerő vallomást tett - azaz beismerte, hogy bántalmazta a nőt-, de a vallomását a bíróság nem tudta elfogadni, mivel az nem egyezett a váddal.

A férfi ugyanis azt vallotta, hogy azért ütötte meg a nőt többször egy baltával, mert a nő erre megkérte, hogy ne kelljen a hitével ellentétesen öngyilkosságot végrehajtania.

A bíróság ezért nem tudott ítéletet hozni a bűnösségét beismerő férfi ügyében, a tárgyalás júliusban folytatódik, amikor meg fogják hallgatni a bántalmazást elszenvedett nőt is. (Tatabányai Törvényszék)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.