Búcsúzom, de itt hagyok egy térképet, ami kicsit én is vagyok

Több mint másfél éve dolgozom itt, de még egyetlen ügyelet után sem írtam búcsúposztot. Ennél tökéletesebb alkalom nem lesz, mivel júliustól már nem dolgozom a 444-nél. 

Arra gondoltam, hogy beágyazom ide a térképet, amelyen évek óta vezetem, hogy újságíróként mely településken dolgoztam, tudósítottam, riportoztam. Íme:

Közel 200 falu, város, kerület, sok helyen többször is voltam, van, ahol napokat töltöttem, van, ahol csak egyszer pár órát, Budától Csenyétéig, Lentitől Kispaládig (sőt külföldön is van pár, de maradjunk országhatáron belül).

Még akkor kezdtem vezetni, amikor 2014 előtt az Origo Hírek rovatában dolgoztam, a települések nagy része akkor került fel rá, amikor az Abcúg újságírójaként jártam-keltem az országban, de az utóbbi másfél évben is bővült rendesen. 9 év termése, mégis, az összes magyar településnek mindössze a 6 százaléka. 

Érdekes? Szerintem az. Nekem az.

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.