Erőszakkal dobott ki egy klímavédelmi aktivistát az egyik brit miniszter

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

A Greenpeace bántalmazással vádolja Mark Field ázsiai ügykért felelős brit miniszter, miután a politikus egy csütörtöki estélyen megragadott és a oszlopnak lökött egy aktivista nőt.

Mivel az incidens után lemondásra szólították fel, Field kiadott egy bocsánatkérő nyilatkozatot, amiben azt írta, „ösztönösen cselekedett”, mert attól tartott, hogy a tüntetőknek fegyverük lehet, ugyanakkor vizsgálatot is kért maga ellen. 

Az eset azután történt, hogy csütörtök este klímatüntetők szakították meg Philip Hammond pénzügyminiszter beszédét a Mansion Housban. Egyébként a tüntetőket néhány percen belül eltávolították az épületből, és Hammond be tudta fejezni a beszédét. (Guardian/BBC)

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.