Erőszakkal dobott ki egy klímavédelmi aktivistát az egyik brit miniszter

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

A Greenpeace bántalmazással vádolja Mark Field ázsiai ügykért felelős brit miniszter, miután a politikus egy csütörtöki estélyen megragadott és a oszlopnak lökött egy aktivista nőt.

Mivel az incidens után lemondásra szólították fel, Field kiadott egy bocsánatkérő nyilatkozatot, amiben azt írta, „ösztönösen cselekedett”, mert attól tartott, hogy a tüntetőknek fegyverük lehet, ugyanakkor vizsgálatot is kért maga ellen. 

Az eset azután történt, hogy csütörtök este klímatüntetők szakították meg Philip Hammond pénzügyminiszter beszédét a Mansion Housban. Egyébként a tüntetőket néhány percen belül eltávolították az épületből, és Hammond be tudta fejezni a beszédét. (Guardian/BBC)

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végig
Eddig összegyűlt: 6,1 millió Forint

Egész évben sokan támogattátok a szerkesztőséget, a ti segítségetek nélkül a 444 nem tudna stabilan működni. Most év végéig még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni, ezt a pénzt az újság bővítésére fordítanánk, például abban is segítene, hogy januártól két új riporterrel kezdjük az évet. Segíts, hogy a 444 bővülni tudjon!

Támogasd a 444 szerkesztőségét!
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.

Nélkületek nincs 444

Csak a 444 és a sajtószabadság ügye mellett elkötelezett olvasók támogatása teszi lehetővé, hogy alaposan tudjunk foglalkozni a legfontosabb témákkal.