Hiába derült ki a többiekről, hogy csaltak, a coloradói lottónyertes így is csak a nyeremény harmadát viheti haza

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

A coloradói bíróság visszautasította annak a férfinak a keresetét, aki a teljes lottónyeremény kifizetését követelte, miután a másik két nyertesről kiderült, hogy csaltak.

Amir Massihzaden még 2005-ben nyerte meg a főnyereményt, csakhogy rajta kívül két másik játékos is eltalálta a számokat, így adózás után csak 568 900 dollárt vehetett kézhez. Csakhogy 10 évvel később a nyomozók kiderítették, hogy a másik két nyertes csalt a szelvénnyel. A másik nyerőszelvény tulajdonosa Tommy Tipton volt, akinek a bátyja a lottótársaság biztonsági főnökeként dolgozott Iowában, így manipulálni tudták a számítógépes programot, így a számokat is ismerték előre. Miután elkapták őket, kiderült, hogy több államban, így Oklahomában, Iowában, Wisconsinban és Kansasban is csaltak már. 

Bár mindkét csalót elítélték, és a pénz is vissza kellett fizetniük, 

a coloradói lottótársaság mégsem gondolta úgy, hogy ezután a teljes nyeremény (4, millió dollár) Massihzadehet illetné meg. Azzal érveltek, hogy Massihzaden akkor elfogadta, hogy csak a nyeremény harmadát veszi át. Ezért a férfi 2017-ben beperelte a lottótársaságot, de denveri bíróság elutasította őket, majd most az Coloradói Fellebbviteli Bíróság is úgy látta, nem kaphatja meg a nyeremény másik kétharmadát, mivel a nyeremény kifizetés után már nem lehet reklamálni. Bár 2005-ben Massihzadeh nem tudhatta, hogy valójában ő az egyedüli győztes, mégis elfogadta, hogy csak a főnyeremény harmadát veszi át.

Az ítélet után a férfi ügyvédje azt mondta, nagyon csalódottak, ugyanakkor még vizsgálják, milyen lehetőségeik vannak. (The Denver Post)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.