RTL Klub: Hiánycikk a K-vitamin Magyarországon

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Egyszerűen hiánycikk lett a K-vitamin Magyarországon, amely főként az újszülött-ellátásban okozhat komoly gondot: a csecsemőknek az ajánlás szerint 6 hónapos korukig kell rendszeresen K-vitamint (Konakiont) kapniuk.

Az RTL Klub híradója járt utána, miután hónapok óta hallani arról mindenféle fórumokon, hogy családok K-vitamint keresnek, a patikákban ugyanis elfogyott.

A hiány nem új dolog, már május végén felmerült, hogy ellátási problémák lehetnek, mivel a magyar gyártás akadozik. Az RTL által megkérdezett tisztifőorvos, Müller Cecília május végén azt ígérte, nem lesznek ellátási problémák.

Most június közepe van, és komoly ellátási problémák vannak a Híradó szerint.

A tévé megkérdezett egy patikust, aki kamerán kívül elmondta, neki felajánlották, hogy külföldről szereznek be K-vitamint, de azt csak négyszeres áron tudnák behozni.

A híradót végül a Gyógyszerészeti Intézet arról tájékoztatta, külföldről rendeltek nagyobb, több ezres ampullaadagot. A K-vitamin a jövő héttől ígéretük szerint elérhető lesz. (RTL Klub)

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.