RTL Klub: Hiánycikk a K-vitamin Magyarországon

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

Egyszerűen hiánycikk lett a K-vitamin Magyarországon, amely főként az újszülött-ellátásban okozhat komoly gondot: a csecsemőknek az ajánlás szerint 6 hónapos korukig kell rendszeresen K-vitamint (Konakiont) kapniuk.

Az RTL Klub híradója járt utána, miután hónapok óta hallani arról mindenféle fórumokon, hogy családok K-vitamint keresnek, a patikákban ugyanis elfogyott.

A hiány nem új dolog, már május végén felmerült, hogy ellátási problémák lehetnek, mivel a magyar gyártás akadozik. Az RTL által megkérdezett tisztifőorvos, Müller Cecília május végén azt ígérte, nem lesznek ellátási problémák.

Most június közepe van, és komoly ellátási problémák vannak a Híradó szerint.

A tévé megkérdezett egy patikust, aki kamerán kívül elmondta, neki felajánlották, hogy külföldről szereznek be K-vitamint, de azt csak négyszeres áron tudnák behozni.

A híradót végül a Gyógyszerészeti Intézet arról tájékoztatta, külföldről rendeltek nagyobb, több ezres ampullaadagot. A K-vitamin a jövő héttől ígéretük szerint elérhető lesz. (RTL Klub)

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végig
Eddig összegyűlt: 0,2 millió Forint

Egész évben sokan támogattátok a szerkesztőséget, a ti segítségetek nélkül a 444 nem tudna stabilan működni. Most év végéig még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni, ezt a pénzt az újság bővítésére fordítanánk, például abban is segítene, hogy januártól két új riporterrel kezdjük az évet. Segíts, hogy a 444 bővülni tudjon!

Támogasd a 444 szerkesztőségét!
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.