400 ezer embert várnak ma a Múzeumok Éjszakájára

Ma van a Múzeumok éjszakája, amelyen országszerte 400 intézmény csaknem kétezer programja közül válogathatnak az érdeklődők. 

A tizenhetedik alkalommal megrendezendő országos eseményt idén #UtazásÉlményMúzeum kiemelt tematikával tartják meg, annak „fővárosa” ebben az évben Szombathely. A vasi megyeszékhelyen a városban működő közgyűjtemények, kiállítóhelyek sokszínűségét mutatják be.

Varga Árpád, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) elnökhelyettese kipróbálja a rulettet a NAV Pénzügyőr- és Adózástörténeti Múzeumában, a Játékbarlangban a Múzeumok éjszakáján 2014. június 21-énFotó: MTI Fotó: Kovács Attila

A szervezők a tavalyihoz hasonlóan idén is mintegy 400 ezer látogatót várnak a Múzeumok éjszakájára, ami az éves múzeumi látogatottság 4 százalékát teszi ki. A rendezvénysorozat költségvetése a szponzori támogatásokkal együtt 47 millió forint. 

A MÁV-START és a GYSEV 50 százalékos alkalmi menettérti kedvezményt biztosít az ország bármely belföldi állomásáról a rendezvény kiemelt helyszíneire. A BKK hét különböző útvonalon közlekedő múzeumbuszt állít üzembe a rendezvénysorozat ideje alatt. A szokásosnál sűrűbben indul az M1-es metró és több, a belvárost érintő éjszakai buszjárat is. A rendezvényre szóló belépővel a múzeumbuszok díjfizetés nélkül vehetők igénybe - írja az MTI.

Részletes program itt.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.