Levél Fernando Torresnek | Ha te nem lennél

személyes
2019 június 22., 11:42
comments 95
photo_camera Fotó: ANDREW YATES/AFP

Kedves El Niño!

Péntek délután van, kint vihar készülődik, hallom, ahogy dörög az ég, és esőcseppek kopognak az ablaküvegen. Kinézek a sötét felhőkre, látom, ahogy villámok cikáznak a távolban, és mindeközben arra gondolok, milyen furcsa is az élet. Itt ülök a kanapén Magyarország egy kicsiny városának, egyik kicsiny szobájában, és egy olyan embernek adok könnyek között hálát, aki még csak a létezésemről sem tud.

Pedig mennyi szép emléket köszönhetek Neked! Lehetetlen lenne mindazt a jót felsorolni, amit kaptam általad ettől a sporttól, ám van itt egy-két dolog, amit mindenképpen szeretnék kiemelni. Olyan lehetőségek és élmények ezek, amikért örökre hálás leszek! Nem is tudom mivel töltöttem volna a szabadidőm egy jó részét, ha te nem lennél.

Ha te nem lennél, ma nem lennék tagja immáron négy éve a Britannia csapatának. A blog által fantasztikus embereket ismerhettem meg, akikben rátaláltam azokra a személyekre, akik hozzám hasonlóan rendkívüli módon rajonganak a fociért, különösen az angol bajnokságért. Mennyivel kevesebbet tudnék erről a sportról! Mennyivel szegényebb lenne nélkülük az életem!

photo_camera Srácok, kösz, hogy vagytok! Fotó: Britannia

Ha te nem lennél, nem ismerném a világ legjobb bajnokságát! A Premier League tényleg az a hely, ahol minden megtörténhet. Ahol a kicsiből is lehet óriás, és ahol a nagy is bukhat óriásit. Ahol a tempó fogalma igazán értelmet nyer, és ahol nincs lazsálás, mert minden egyes pontnak súlya van. Ahol karácsonykor sincs megállás, így a meccs közbeni bejgli falatozás is teljes mértékben megvalósítható, bár lehet közben küzdeni kell a karácsonyfa ágaival, ha a tv teljes képernyőjét látni akarjuk. #besztlíg

link Forrás

Ha te nem lennél, biztos hogy nem kezdtem volna lelkesen mindenféle nemzetközi kupameccset nézni. Vegyük csak ezt a mostani BL szezont. Óóó, te Liverpool! Óóó, te Tottenham! Persze az angolokon túl is van élet, jó ilyenkor kicsit más bajnokság csapatainál is körbenézni.

link Forrás

Ha te nem lennél, nem is tudom milyen nyaraim lettek volna! Mamám, azok az Európa- és világbajnokságok! Amikor megszállottan kerestem helyszínt, hogy egy-egy meccset megnézhessek. Amikor érettségi szóbelire kellett volna tanulnom, de én inkább a tiki-takát választottam, és a tételek maximum legyezőnek, vagy idegnyugtatónak szolgáltak. Amikor az egyetemen úgy szerveztem a vizsgáimat, hogy még véletlenül se maradjak le semmi fontosról. Amikor semmi másról nem szólt egy meleg nyári nap, mint a hűvös szobában ücsörögni, és egész nap meccset nézni. Felejthetetlen nyarak ezek!

link Forrás

Ha te nem lennél, talán jó pár átbosszankodott nappal kevesebb lenne az életemben! Ha az ember csapata kikap, pocsékul játszik, vagy éppen semmi húzása nem jön be, az rendkívül dühítő tud lenni. Néha én magam sem hiszem el, hogy ennyire hatással van a hangulatomra a foci. Ám aztán jön egy jobb időszak, és olyankor semmi pénzért nem adnám a rajongásom. Mert kudarcok mindenhol vannak, ahogy a te pályafutásodban is voltak, ám nincs tökéletes ember, nincs tökéletes csapat, és nincs tökéletes játékos sem. Kemény munka van, és ha küzd az ember, kitart, és még szerencséje is van, nagyon magasra juthat. És te rendkívül magasra jutottál!

Olyan csodálatos pályafutás volt ez, amiről a legtöbb labdarúgó csak álmodik! Olyan karrier, amire méltán büszke lehetsz! Őrületes mérkőzések, csodálatos gólok, káprázatos passzok, csillogó érmek és kupák.Rendkívül boldog vagyok, hogy ha csak egy kicsit is, de mindennek a részese lehettem. Köszönöm neked, hogy példakép vagy!

A vihar már elvonulóban van, és az én lelkem sem háborog már annyira. Ugyan még itt ül a vállamon a szomorúság, de pontosan tudom, milyen szerencsés vagyok. Apa ismertetett meg a foci világával, de miattad szerettem bele! Rengeteg felejthetetlen élménnyel gazdagodtam az évek alatt, amik életem végéig elkísérnek majd. A hősöm lettél, és a hősöm leszel mindörökké! Remélem a jövőben érkezik majd egy könyv, melynek hasábjain visszaolvashatom ennek a csodálatos pályafutásnak a feledhetetlen eseményeit. Bízom benne, hogy a jövőben is megtaláld a számításod! Én tiszta szívből kívánok neked minden jót!

Üdvözlettel, Niki

photo_camera Már több mint tíz éve lapul az ékszerdobozomban ez a kép. Kincs! Fotó: Britannia

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.