18

Figyelem, felnőtt tartalom!

Az általad letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek.

Tizenegy év fegyházra ítéltek egy törökszentmiklósi drogdílert

bűnügy
2019 június 22., 05:49
comments 150

Tizenegy év fegyházra ítélt a Szolnoki Törvényszék egy törökszentmiklósi drogdílert, aki a vád szerint 2012 és 2017 között otthonában új pszichoaktív anyagokat árult. A törvényszék MTI-nek küldött közleménye szerint a pénteki, első fokon meghozott ítélet nem jogerős.

A férfit jelentős mennyiségű kábítószerrel való kereskedés és pszichoaktív anyaggal való visszaélés miatt tíz évre a közügyek gyakorlásától is eltiltották. A vádlott védője a büntetés enyhítéséért fellebbezett, így az ügy másodfokon, a Szegedi Ítélőtáblán folytatódik. A törvényszék a férfi letartóztatásának fenntartásáról is határozott, ami ellen a vádlott védője ugyancsak fellebbezést nyújtott be.

Az ügy előzménye, hogy 2016 január végén több embert, köztük két várandós nőt életveszélyes állapotban szállítottak Törökszentmiklósról kórházba egy akkor újnak számító, veszélyes, pszichoaktív kábítószer fogyasztása miatt. A két nőn császármetszést hajtottak végre, az újszülötteket egy budapesti gyermekklinikára szállították. Egy későbbi hír szerint súlyos agykárosodást szenvedett mindkét csecsemő, akiket elvettek az anyjuktól.

Egy évvel később három fiatalembert vittek eszméletlen, súlyos állapotban a szolnoki kórházba kábítószer túladagolása miatt Törökszentmiklósról.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.