15 éven át lopta az áramot és a gázt egy pécsi férfi

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

Összesen mintegy 117 millió forint kárt okozott egy pécsi férfi, aki a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint tizenöt éven át lopott áramot és gázt.

A mérőórák feltört plombái.Fotó: Police.hu - közkincs

Tájékoztatásuk szerint a férfi 2002-ben saját otthonában kezdte lopni az áramot, majd 2004-től egy sportlétesítményben is folytatta ezt, ahol egy évvel később a gázzal is trükköni kezdett.

A folytatólagos lopásra két és fél éve derült fény, ekkor állapította meg a rendőrség, hogy a férfi megrongálta a villany- és a gázórákat, eltávolította a zárópecséteket és a hologramos fóliákat, a fogyasztásmérők számlálóinak visszatekerése után pedig többször visszatette azokat.

Volt olyan gázmérő, amit a férfi két fogyasztásmérés között használhatatlanná tett, a villanyórában pedig a kismegszakítókat kiiktatva nagyobb áramteljesítményhez jutott.

A pécsi rendőrség a különösen nagy értékre elkövetett lopás miatt indított nyomozást befejezte, és az iratokat a napokban átadta az ügyészségnek. (Via MTI, Police.hu)

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végig
Eddig összegyűlt: 9,7 millió Forint

Egész évben sokan támogattátok a szerkesztőséget, a ti segítségetek nélkül a 444 nem tudna stabilan működni. Most év végéig még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni, ezt a pénzt az újság bővítésére fordítanánk, például abban is segítene, hogy januártól két új riporterrel kezdjük az évet. Segíts, hogy a 444 bővülni tudjon!

Támogasd a 444 szerkesztőségét!
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.

Nélkületek nincs 444

Csak a 444 és a sajtószabadság ügye mellett elkötelezett olvasók támogatása teszi lehetővé, hogy alaposan tudjunk foglalkozni a legfontosabb témákkal.