15 éven át lopta az áramot és a gázt egy pécsi férfi

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Összesen mintegy 117 millió forint kárt okozott egy pécsi férfi, aki a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint tizenöt éven át lopott áramot és gázt.

A mérőórák feltört plombái.Fotó: Police.hu - közkincs

Tájékoztatásuk szerint a férfi 2002-ben saját otthonában kezdte lopni az áramot, majd 2004-től egy sportlétesítményben is folytatta ezt, ahol egy évvel később a gázzal is trükköni kezdett.

A folytatólagos lopásra két és fél éve derült fény, ekkor állapította meg a rendőrség, hogy a férfi megrongálta a villany- és a gázórákat, eltávolította a zárópecséteket és a hologramos fóliákat, a fogyasztásmérők számlálóinak visszatekerése után pedig többször visszatette azokat.

Volt olyan gázmérő, amit a férfi két fogyasztásmérés között használhatatlanná tett, a villanyórában pedig a kismegszakítókat kiiktatva nagyobb áramteljesítményhez jutott.

A pécsi rendőrség a különösen nagy értékre elkövetett lopás miatt indított nyomozást befejezte, és az iratokat a napokban átadta az ügyészségnek. (Via MTI, Police.hu)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.