A rendőrség elkobozta az összes sört egy német neonáci fesztiválon

4200 liter sört foglalt le a német rendőrség a hétvégén Ostritz városban, Szászországban egy neonáci fesztiválon. Bíróság mondta ki, hogy a Pajzs és Kard Fesztivál (Schild und Schwert Festival) nevű rendezvényen nem lehet alkoholt felszolgálani.

Fotó: Daniel Schäfer/dpa Picture-Alliance/AFP

Bár a fesztivált korábbi években is megtartották, amikor árultak is alkoholt, és nem történek erőszakos esetek, a bautzeni bíróság idén úgy döntött, az alkoholfogyasztás növelné az erőszak esélyét.

 A fesztiválon erős volt a rendőri jelenlét, az egyik zenekar basszusgitárosát ki is hallgatták, miután a koncertjén csuklyát húzott a fejére. Körülbelül hatszázan vettek részt, ami jelentős csökkenés a tavalyi 1200-hoz képest.

Fotó: Daniel Schäfer/dpa Picture-Alliance/AFP

A város lakói is hozzátették a magukét a tiltakozáshoz. Hogy a fesztiválon betiltott sör helyett a fesztivál résztvevői ne tudjanak a szupermarketekben vásárolni, a helyiek

200 rekesz sört vásároltak fel a hétvégén.

Egy helyi aktivista, Georg Salditt a Bildnek azt mondta, „ki akarták szárítani a nácikat”. (BBC, DW)

Ha csak 300 forinttal támogatna bennünket...

... mindenki, aki ezt az üzenetet látja, akkor néhány nap alatt összejönne a szerkesztőség éves költségvetése. A 444 hosszú távú, stabil működése rajtad múlik. Olyanokon, akik hajlandóak a saját pénzükből áldozni, hogy Magyarországról ne tűnjön el a független újságírás. Ha szeretnéd, hogy a 444 oknyomozásai, elemzései és videói továbbra is a lehető legtöbb emberhez eljussanak, akkor támogasd a szerkesztőséget, akár csak egy kávé árával is!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.