A rendőrség elkobozta az összes sört egy német neonáci fesztiválon

külföld
2019 június 24., 12:54
comments 280

4200 liter sört foglalt le a német rendőrség a hétvégén Ostritz városban, Szászországban egy neonáci fesztiválon. Bíróság mondta ki, hogy a Pajzs és Kard Fesztivál (Schild und Schwert Festival) nevű rendezvényen nem lehet alkoholt felszolgálani.

photo_camera Fotó: Daniel Schäfer/dpa Picture-Alliance/AFP

Bár a fesztivált korábbi években is megtartották, amikor árultak is alkoholt, és nem történek erőszakos esetek, a bautzeni bíróság idén úgy döntött, az alkoholfogyasztás növelné az erőszak esélyét.

 A fesztiválon erős volt a rendőri jelenlét, az egyik zenekar basszusgitárosát ki is hallgatták, miután a koncertjén csuklyát húzott a fejére. Körülbelül hatszázan vettek részt, ami jelentős csökkenés a tavalyi 1200-hoz képest.

photo_camera Fotó: Daniel Schäfer/dpa Picture-Alliance/AFP

A város lakói is hozzátették a magukét a tiltakozáshoz. Hogy a fesztiválon betiltott sör helyett a fesztivál résztvevői ne tudjanak a szupermarketekben vásárolni, a helyiek

200 rekesz sört vásároltak fel a hétvégén.

Egy helyi aktivista, Georg Salditt a Bildnek azt mondta, „ki akarták szárítani a nácikat”. (BBC, DW)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.