A rendőrség elkobozta az összes sört egy német neonáci fesztiválon

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

4200 liter sört foglalt le a német rendőrség a hétvégén Ostritz városban, Szászországban egy neonáci fesztiválon. Bíróság mondta ki, hogy a Pajzs és Kard Fesztivál (Schild und Schwert Festival) nevű rendezvényen nem lehet alkoholt felszolgálani.

Fotó: Daniel Schäfer/dpa Picture-Alliance/AFP

Bár a fesztivált korábbi években is megtartották, amikor árultak is alkoholt, és nem történek erőszakos esetek, a bautzeni bíróság idén úgy döntött, az alkoholfogyasztás növelné az erőszak esélyét.

 A fesztiválon erős volt a rendőri jelenlét, az egyik zenekar basszusgitárosát ki is hallgatták, miután a koncertjén csuklyát húzott a fejére. Körülbelül hatszázan vettek részt, ami jelentős csökkenés a tavalyi 1200-hoz képest.

Fotó: Daniel Schäfer/dpa Picture-Alliance/AFP

A város lakói is hozzátették a magukét a tiltakozáshoz. Hogy a fesztiválon betiltott sör helyett a fesztivál résztvevői ne tudjanak a szupermarketekben vásárolni, a helyiek

200 rekesz sört vásároltak fel a hétvégén.

Egy helyi aktivista, Georg Salditt a Bildnek azt mondta, „ki akarták szárítani a nácikat”. (BBC, DW)

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végig
Eddig összegyűlt: 4,3 millió Forint

Egész évben sokan támogattátok a szerkesztőséget, a ti segítségetek nélkül a 444 nem tudna stabilan működni. Most év végéig még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni, ezt a pénzt az újság bővítésére fordítanánk, például abban is segítene, hogy januártól két új riporterrel kezdjük az évet. Segíts, hogy a 444 bővülni tudjon!

Támogasd a 444 szerkesztőségét!
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.