Az Unesco kiritikái ellenére sem állítja le a kormány a Liget beépítését

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

A világörökségi helyszínek védelméért felelős Unesco egy jelentésében nemrég rémületesnek nevezte,

  • hogy a Mol 120 méter magasra tervezett székháza építési engedélyt kaphatott - ez ugyanis jelentősen átalakítja a városképet, belerondít a világörökségi panorámába is.
  • Aggasztónak tartják a Néprajzi Múzeum és a Biodóm tervét a Városligetben.
  • A Várban zajló historizáló felújításoktól se lelkesek, mert a második világháborúban vagy a szocializmus időszakában megsérült, megsemmisült épületek helyreállítása egy idealizált történelmi állapot újbóli elérése érdekében a hitelesség elvesztéséhez vezet.

A kifogásokra reagálva a Miniszterelnökség az RTL Klub Híradójának azt válaszolta, hogy furcsának tartják, „miért éppen most kezdte el támadni a szervezet a fejlesztéseket”. Ugyanakkor beruházások leállítását nem tervezik, mivel szerintük a kritikák tárgyalás útján rendezhetők.


Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.