Az Unesco kiritikái ellenére sem állítja le a kormány a Liget beépítését

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

A világörökségi helyszínek védelméért felelős Unesco egy jelentésében nemrég rémületesnek nevezte,

  • hogy a Mol 120 méter magasra tervezett székháza építési engedélyt kaphatott - ez ugyanis jelentősen átalakítja a városképet, belerondít a világörökségi panorámába is.
  • Aggasztónak tartják a Néprajzi Múzeum és a Biodóm tervét a Városligetben.
  • A Várban zajló historizáló felújításoktól se lelkesek, mert a második világháborúban vagy a szocializmus időszakában megsérült, megsemmisült épületek helyreállítása egy idealizált történelmi állapot újbóli elérése érdekében a hitelesség elvesztéséhez vezet.

A kifogásokra reagálva a Miniszterelnökség az RTL Klub Híradójának azt válaszolta, hogy furcsának tartják, „miért éppen most kezdte el támadni a szervezet a fejlesztéseket”. Ugyanakkor beruházások leállítását nem tervezik, mivel szerintük a kritikák tárgyalás útján rendezhetők.


A 2018-as országgyűlési választáson elmaradt az ellenzéki összefogás, a Fidesz pedig újra kétharmados többséget szerzett. Az ide vezető titkos tárgyalásokról, és a színfalak mögött zajló belső küzdelmekről szól a MAKRO legfrissebb száma. Magyari Péter, a 444 egyik legismertebb oknyomozó újságírója hónapok át készített háttérinterjúkat a hazai politikai élet legbefolyásosabb szereplőivel, és ezek alapján keresi a választ a magyar demokrácia alapkérdésre: “Leváltható-e még választásokon a kormány?”

Megveszem a Makrót
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.