Hajléktalan gyerekekre omlott egy ugandai elitiskola fala

2019 június 24., hétfő 9:17
16

Hat gyerek vesztette életét Kampalában, Uganda fővárosában, miután rájuk omlott a város egyik elitiskolájának fala. A gyerekek hajléktalanok voltak, az épület egyik ciszternájában húzták meg magukat.

Kampalában özönvízszerű esőzések voltak, ezektől meggyengült az épület fala, és a magukat a ciszternában meghúzó gyerekekre omlott. A hat halálos áldozat mellett két sérültje is van a tragédiának.

A baleset helyszínét jelenleg is vizsgálják a mentőegységek, mert lehet, hogy van még valaki a romok alatt. A szóvivő elmondta, hogy próbálják azonosítani a meghalt gyerekeket, és igyekeznek felkutatni a családjaikat. Egyelőre csak annyit tudni, hogy egy ideje már az esővízgyűjtőben töltötték az éjszakákat.

Luke Owoyesigire, a kampalai rendőrség helyettes szóvivőjének tájékoztatása szerint ez már a második hasonló baleset az elmúlt hetekben az ugandai fővárosban. A múlt hónapban öt ember halt meg, akik egy döngölt földből épült házban éjszakáztak, és szintén álmukban dőlt rájuk a fal. (Via MTI)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt