Meghalt egy 8 éves gyerek, amikor kigyulladt egy fabódé a MOM Sportközpont tetején

katasztrófa
2019 június 24., 18:35

Egy gyerek meghalt, miután kigyulladt egy fabódé a Csörsz utcában, a MOM Kulturális Központ tetején hétfő este. A BRFK szerint 18 óra 32 perckor érkezett bejelentés, amely szerint egy használaton kívüli faházban  tűz keletkezett. A tűzoltók egy nyolcéves gyereket eszméletlen állapotban hoztak ki az épületből, újraélesztését azonnal megkezdték a mentőszolgálat munkatársai. A gyerek az ellátás ellenére a helyszínen meghalt.

Helyszínelõk dolgoznak a Csörsz utcában, a MOM Sport Uszoda és Sportközpont tetején, ahol kigyulladt egy használaton kívüli faház
photo_camera Helyszínelők dolgoznak a Csörsz utcában, a MOM Sport Uszoda és Sportközpont tetején, ahol kigyulladt egy használaton kívüli faház Fotó: Mihádák Zoltán/MTI/MTVA

A BRFK a tűz keletkezésének okát büntetőeljárás keretében vizsgálja, és gondatlanságból elkövetett emberölés bűntett gyanúja miatt nyomozást indított ismeretlen tettes ellen.

Kisdi Máté, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője korábban az MTI-vel azt közölte: a XII. kerületi Csörsz utcában egy sportlétesítmény tetején kigyulladt egy 15-20 négyzetméteres faház. Egy gyereknek sikerült kimenekülnie, egyet pedig a tűzoltók hoztak ki, majd átadtak a mentőknek.

Az Országos Mentőszolgálat közölte, hogy a tűzben egy ember olyan súlyosan megsérült, hogy a hosszas újraélesztés ellenére a helyszínen életét vesztette. Továbbá három ember könnyebb füstmérgezést szenvedett, őket a mentők ellátást követően toxikológiai osztályra szállították.  (police.hu/MTI)