Vagyonadót követelnek a legnagyobb amerikai milliárdosok

Reggel 4 hírlevél
Amit tudni kell, minden reggel.

Egy nyílt levélben amerikai milliárdosok egy csoportja arra szólította fel a demokrata és a republikánus elnökjelölteket, hogy a szupergazdagokra kivetett vagyonadóval kezeljék az egyenlőtlenségeket és a klímaváltozás által okozott kihívásokat. Az aláírók között ott van a Facebook alapítója, Chris Hughes, Soros György, Abigail Disney és  Molly Munger, Charlie Munger lánya is. De a  Hyatt hotellánc tulajdonosai is aláírták.  Szerintük a leggazdagabb 1 százalék egytizedét kellene megadóztatni. 

A levélben kikötötték, hogy egyik jelölt mellett sem kampányolnak, mindössze annyit mondta, hogy a vagyonadó segíthet a klímaválság kezelésében, egyenló feltételeket teremt, segít a gazdaságnak és erősíti a demokratikus szabadságot. Ugyanakkor külön kiemelték az elnökségért induló Elizabeth Warren javaslatát, aki külön adót vetne ki azokra, akiknek 50 millió dollárnál nagyobb a vagyonuk. 

Felidézték  Warren Buffettnek arra a kijelentésére, miszerint rá alacsonyabb kulcsok vonatkoznak, mint a titkárára.  (BBC)

444 MAKRO a Kör tagjainak

A 2018‑as választások titkos tárgyalásainak története.

Megnézem
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.