Eltűnt egy fiatal férfi, miután a francia rendőrség kőkeményen csapott le egy folyómenti technobulira

külföld
2019 június 25., 16:59
comments 46

Vizsgálat indult azután, hogy a francia rendőrség lecsapott egy ingyenes technobulira, és a rendőri fellépés után többen a folyóba estek. 

A rajtaütés után összesen 14 embert mentettek ki a Loire-ból szombat éjjel, de 24 éves Steve Maia Caniço hollétéről azóta sem tudni semmit.

A szemtanúk beszámolója szerint a rendőrség könnygázzal és gumilövedékekkel csapott le a technobulira, és a közösségi oldalakon megosztott felvételeken is rohamrendőrök láthatóak a folyó partján. 

link Forrás

Az esemény az éves Zene Napján volt: június 21-én országszerte arra biztatják az embereket, hogy szervezzenek zenei eseményeket és bulikat mindenfelé. 

A Nantesben megrendezett eseménynek a rendőrség azért vetett véget, mivel a hatóságok szerint a hajnali buli már túllépte a megengedett időkeretet. Ugyanakkor a folyó partjára szervezett eseményen nem voltak korlátok, és a rendőrségi fellépés miatt többen a vízbe estek. Őket a tűzoltók emelték ki. 

A rendőrség nem kívánt részleteket elárulni az estéről, annyi derült csak ki, hogy belső vizsgálat indult a rendőrségi fellépés után. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.