Eltűnt egy fiatal férfi, miután a francia rendőrség kőkeményen csapott le egy folyómenti technobulira

Több 444 videó?
Szeretném

Vizsgálat indult azután, hogy a francia rendőrség lecsapott egy ingyenes technobulira, és a rendőri fellépés után többen a folyóba estek. 

A rajtaütés után összesen 14 embert mentettek ki a Loire-ból szombat éjjel, de 24 éves Steve Maia Caniço hollétéről azóta sem tudni semmit.

A szemtanúk beszámolója szerint a rendőrség könnygázzal és gumilövedékekkel csapott le a technobulira, és a közösségi oldalakon megosztott felvételeken is rohamrendőrök láthatóak a folyó partján. 

Az esemény az éves Zene Napján volt: június 21-én országszerte arra biztatják az embereket, hogy szervezzenek zenei eseményeket és bulikat mindenfelé. 

A Nantesben megrendezett eseménynek a rendőrség azért vetett véget, mivel a hatóságok szerint a hajnali buli már túllépte a megengedett időkeretet. Ugyanakkor a folyó partjára szervezett eseményen nem voltak korlátok, és a rendőrségi fellépés miatt többen a vízbe estek. Őket a tűzoltók emelték ki. 

A rendőrség nem kívánt részleteket elárulni az estéről, annyi derült csak ki, hogy belső vizsgálat indult a rendőrségi fellépés után. (BBC)