Felfüggesztett börtönt kapott a nagyatádi fegyvergyűjtő

bűnügy
2019 június 25., 06:12

Két év, harom évre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte a Nagyatádi Járásbíróság azt a 64 éves férfit, akinek az otthonában 2018 karácsonyán nagy mennyiségű lőfegyvert - félautmata és egylövetű pisztolyokat, sörétes puskákat, revolvereket, kétszáz lőszert és több kiló lőport - foglaltak le.

A férfi saját bevallása szerint éveken át kedvtelésből gyűjtött lőfegyvereket, lőfegyver-fődarabokat és lőszereket, bár erre nem volt engedélye. A fegyverek javát amúgy elzárva tartotta, de két legagyobb büszkeségét, egy működőképes puskát és egy revolvert a szobája falára akasztott.

A vádlott az előkészítő ülésen beismerő vallomást tett, így a bíróság kimondta bűnösségét és az ügyészségi indítvánnyal megegyező ítéletet hozott.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.