Felfüggesztett börtönt kapott a nagyatádi fegyvergyűjtő

Két év, harom évre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte a Nagyatádi Járásbíróság azt a 64 éves férfit, akinek az otthonában 2018 karácsonyán nagy mennyiségű lőfegyvert - félautmata és egylövetű pisztolyokat, sörétes puskákat, revolvereket, kétszáz lőszert és több kiló lőport - foglaltak le.

A férfi saját bevallása szerint éveken át kedvtelésből gyűjtött lőfegyvereket, lőfegyver-fődarabokat és lőszereket, bár erre nem volt engedélye. A fegyverek javát amúgy elzárva tartotta, de két legagyobb büszkeségét, egy működőképes puskát és egy revolvert a szobája falára akasztott.

A vádlott az előkészítő ülésen beismerő vallomást tett, így a bíróság kimondta bűnösségét és az ügyészségi indítvánnyal megegyező ítéletet hozott.

Ha csak 300 forinttal támogatna bennünket...

... mindenki, aki ezt az üzenetet látja, akkor néhány nap alatt összejönne a szerkesztőség éves költségvetése. A 444 hosszú távú, stabil működése rajtad múlik. Olyanokon, akik hajlandóak a saját pénzükből áldozni, hogy Magyarországról ne tűnjön el a független újságírás. Ha szeretnéd, hogy a 444 oknyomozásai, elemzései és videói továbbra is a lehető legtöbb emberhez eljussanak, akkor támogasd a szerkesztőséget, akár csak egy kávé árával is!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.