Gondatlanság okozta az egy gyermek halálával járó tüzet a MOM Sportközpont tetején

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

Helyszínelõk dolgoznak a Csörsz utcában, a MOM Sport Uszoda és Sportközpont tetején, ahol kigyulladt egy használaton kívüli faházFotó: Mihádák Zoltán/MTI/MTVA

Gondatlanságból elkövetett emberölés gyanújával nyomoz a BRFK a MOM Sportközpont tetején, egy fabódéban keletkezett halálos tűzeset ügyében. Tájékoztatásuk szerint az eljárás jelenleg ismeretlen tettes ellen folyik.

A tűzben egy nyolcéves gyermek vesztette életét.

A rendőrség tájékoztatása szerint a tűzeset előtt az áldozat és két testvére a közeli parkban játszott. Amikor édesanyjuk beugrott egy közeli boltba vásárolni, két testvér átment a sportközponthoz.

A 11 éves fiú és a nyolcéves kislány felment az épület lezárt tetejére, majd az ablakon át bemásztak a használaton kívüli faházba, ahol a rendőrség szerint ők maguk okoztak tüzet. A gyerekek megpróbáltak menekülni a gyorsan terjedő tűz elől, de a kislány az építményben rekedt. A tűzoltók eszméletlen állapotban hozták ki, nem sikerült újraéleszteniük.

Bátyját a mentők kórházba szállították, a rendőrök ott hallgatták meg. A rendőrség szerint harmadik személy büntetőjogi felelőssége eddig nem merült fel az ügyben. (Via MTI)

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végig
Eddig összegyűlt: 0,45 millió Forint

Egész évben sokan támogattátok a szerkesztőséget, a ti segítségetek nélkül a 444 nem tudna stabilan működni. Most év végéig még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni, ezt a pénzt az újság bővítésére fordítanánk, például abban is segítene, hogy januártól két új riporterrel kezdjük az évet. Segíts, hogy a 444 bővülni tudjon!

Támogasd a 444 szerkesztőségét!
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.