Gondatlanság okozta az egy gyermek halálával járó tüzet a MOM Sportközpont tetején

Helyszínelõk dolgoznak a Csörsz utcában, a MOM Sport Uszoda és Sportközpont tetején, ahol kigyulladt egy használaton kívüli faházFotó: Mihádák Zoltán/MTI/MTVA

Gondatlanságból elkövetett emberölés gyanújával nyomoz a BRFK a MOM Sportközpont tetején, egy fabódéban keletkezett halálos tűzeset ügyében. Tájékoztatásuk szerint az eljárás jelenleg ismeretlen tettes ellen folyik.

A tűzben egy nyolcéves gyermek vesztette életét.

A rendőrség tájékoztatása szerint a tűzeset előtt az áldozat és két testvére a közeli parkban játszott. Amikor édesanyjuk beugrott egy közeli boltba vásárolni, két testvér átment a sportközponthoz.

A 11 éves fiú és a nyolcéves kislány felment az épület lezárt tetejére, majd az ablakon át bemásztak a használaton kívüli faházba, ahol a rendőrség szerint ők maguk okoztak tüzet. A gyerekek megpróbáltak menekülni a gyorsan terjedő tűz elől, de a kislány az építményben rekedt. A tűzoltók eszméletlen állapotban hozták ki, nem sikerült újraéleszteniük.

Bátyját a mentők kórházba szállították, a rendőrök ott hallgatták meg. A rendőrség szerint harmadik személy büntetőjogi felelőssége eddig nem merült fel az ügyben. (Via MTI)

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.