Három év alatt 13 milliárdot ajándékozott a kaszinóknak a magyar állam

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Mivel a törvény szerint a kaszinók koncessziós díja teljes egészében levonható a játékadóból, a 24.hu számításai szerint 3 év alatt több mint 13 milliárd forintot érte a kaszinótulajdonosoknak juttatott engedmény. A lap szerint ez az ajándék idén   4 milliárd 633 millió forint volt. Egyébként a lap szerint tavaly mind a tíz hazai kaszinóban nőtt az árbevétel és egy kivételével az adózott eredmény is, és mindnyájan kicsit nagyobb kedvezményt is kaptak tavaly, mint 2017-ben.

A legtöbb osztalékot az idén januárban meghalt Andy Vajna kaszinóit tulajdonló Las Vegas Casino Zrt.-ből vették ki, összesen 12,2 milliárd forintot. A volt producer egyébként is rengeteget spórolt azon a kiskapun, hogy  2017-ben egy cégbe, az  LVC Diamond Kft.-be szervezte öt kaszinóját, így kevesebb adót kellett fizetnie. Vajna öt kaszinója 3 év alatt kis híján 12 milliárd forinttal csökkenthette fizetendő játékadóját.

A játékadó egyébként 10 milliárd forint bevétel felett harmadára csökken: 10 milliárd forint tiszta játékbevételig 30 százalék, felette 3 milliárd forint, valamint a 10 milliárd forint feletti rész 10 százaléka. Ebből pedig levonható a befizetett koncessziós díj is. (24.hu)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.