Megtiltotta a minisztérium, hogy légkondi nélkül szállítsanak marhákat Törökországba

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

A hőség miatt megtiltotta az állatok szállítását az Agrárminisztérium a klímaberendezéssel nem rendelkező járművekben. A tiltás főként a Törökországba tartó, kérődző szállítmányokat érinti.

Fotó: Arpad Kurucz/Anadolu Agency

Pallós László, a Nébih országos állatvédelmi főfelügyelője kedd reggel a köztévén azt mondta, hogy a korlátozás a nyolc órásnál hosszabb, vagyis hosszú távú állatszállításra vonatkozik. Mivel a Törökországba történő élőállat szállítás jelentős, ezért az extrém meleg beköszöntével a hatóság szabályozta. 

A tiltás nem vonatkozik a klimatizált járművekre. Ugyanakkor a tapasztalat azt mutatja, hogy csak nagyon ritkán klimatizáltak a főként a kérődzőket szállító járművek. A jogszabály egyébként azt mondja, hogy a jármű belső hőmérséklete nem haladhatja meg a 35 fokot, de ezt nem lehet betartani a mostani melegben. (MTI)

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.