„Nem is az esetem” - reagált Trump az ellene felhozott szexuális vádakra

külföld
2019 június 25., 10:14
comments 155

Visszautasította Donald Trump amerikai elnök az ellene felhozott újabb szexuális visszaélésről szóló vádat. HÉtfőn a Hillnek azt mondta: „Nagy tisztelettel mondom: egyrészt nem az esetem, másrészt az egész soha nem történt meg, OK? ”. Egyben szörnyűnek tartja, hogy „emberek csak úgy ilyen nyilatkozatokat tehetnek”.

E. Jean Carroll, az Elle magazin szerzője múlt pénteken azt állította, hogy 1995-ben vagy 1996-ban a New York-i Bergdorf Goodman luxusáruház fehérnemű osztályán Trump a falhoz szorította, és megpróbálta lehúzni róla a nadrágot, ő pedig csak komoly harc árán tudott elmenekülni. 

Carroll az elnök elleni vádjait megemlíti nemsokára megjelenő könyvében is, amelyben beszél azokról a szörnyű férfiakról, akikkel élete során találkozott.
Az újságíró a CNN-e elmondta azt is, hogy az eset után azért nem tett feljelentést, mert el akarta felejteni az egészet, illetve részben magát hibáztatta.

Akkor nem gondoltam erre úgy, mint nemi erőszakra. Inkább csak mint egy dulakodásra” - magyarázta Carroll.

Trumpot a 2016-os elnökválasztási kampány során több mint egy tucat nő vádolta meg különböző szexuális visszaélésekkel. Ő már a 16. nő, aki erőszakkal vádolja Trumpot. Trump minden vádat tagadott, és a mostani sem az első eset, hogy azzal vág vissza, a szóban forgó nők nem voltak az esetei. (BBC/MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.