Őrizetbe vett a brit rendőrség egy 93 éves nőt, aki egész életében jó volt, és ez volt az utolsó kívánsága

Egy bejegyzésben köszönte meg Pam Smith a manchesteri rendőrségnek, hogy letartóztatták a nagymamáját, Josie Birds-t. Posztja rengeteg pozitív reakciót váltott ki, ami viszonylag ritka a hasonló beszámolók esetében.

Itt viszont arról volt szó, hogy a 93 éves Birds-t saját kérésére tartóztatták le: az idős asszony egészségi állapota romlani kezdett az utóbbi időben, és úgymond utolsó kívánságként azt nevezte meg, hogy bárcsak letartóztatnák valamiért. 

A Guardian beszámolója szerint a rendőrség egy képviselője megüzente, örültek, hogy segíthettek, és az idős nő teljes ellátást kapott, azaz az őrizetbevétel teljes folyamatát végigcsinálták vele. 

Idén már nem ez volt az első hasonló eset Nagy-Britanniában: márciusban a 104 éves Anne Brokenbrow kívánta azt, hogy bárcsak őrizetbe vennék. A bristoli idősek otthonában élő nőért is kimentek a rendőrök, és bilincsben vitték el.  

Pam Smith most a lapnak elmondta, hogy a rendőrség egy idős asszonyt tett nagyon boldoggá: mint mesélte, nagymamája elég rosszul van, és szeretett volna egy hasonló élményt még addig, amíg megvan hozzá az ereje. Mivel egész életében jó volt, eddig nem fordulhatott volna elő hasonló.  

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.