Zsarolás kísérlete miatt elítéltek egy volt fideszes képviselőt

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Kedden a Pesti Központi Kerületi Bíróságon két év börtönbüntetésre ítélte Balogh István Szilvesztert, a VIII. kerület korábbi fideszes képviselőjét, mert a vád szerint 2015 végén 100 ezer forintot követelt egy házfelügyelői pályázat elintézéséért.
A bíróság az ítélet végrehajtáást 4 év próbaidőre felfüggesztette. 

Az Index beszámolójából kiderül, hogy a vád szerint a képviselő többször is felkereste a sértettet, hogy fizessen, amiért elintézte neki a házfelügyelői állást és az azzal járó szolgálati lakást. Miután fizetett, egy évvel később Balogh már azzal kereste meg, hogy ha nem fizet újabb 100 ezer forintot, nem hosszabbítják meg a szerződését. Ezért az ügyészség a volt képviselőt hivatalos személyként elkövetett zsarolás bűntettének kísérletével vádolta. 

Bár Balogh az előkészítő ülésen elismerte a bűnösségét, az Indexnek a tárgyalás után azt mondta: 

„Ha egy farkas fel akarja falni a bárányt, akkor hiába minden észszerű bizonyítás, akkor is fel fogja falni.”

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.