Zsarolás kísérlete miatt elítéltek egy volt fideszes képviselőt

bűnügy
2019 június 25., 13:27
comments 85

Kedden a Pesti Központi Kerületi Bíróságon két év börtönbüntetésre ítélte Balogh István Szilvesztert, a VIII. kerület korábbi fideszes képviselőjét, mert a vád szerint 2015 végén 100 ezer forintot követelt egy házfelügyelői pályázat elintézéséért.
A bíróság az ítélet végrehajtáást 4 év próbaidőre felfüggesztette.

Az Index beszámolójából kiderül, hogy a vád szerint a képviselő többször is felkereste a sértettet, hogy fizessen, amiért elintézte neki a házfelügyelői állást és az azzal járó szolgálati lakást. Miután fizetett, egy évvel később Balogh már azzal kereste meg, hogy ha nem fizet újabb 100 ezer forintot, nem hosszabbítják meg a szerződését. Ezért az ügyészség a volt képviselőt hivatalos személyként elkövetett zsarolás bűntettének kísérletével vádolta.

Bár Balogh az előkészítő ülésen elismerte a bűnösségét, az Indexnek a tárgyalás után azt mondta:

„Ha egy farkas fel akarja falni a bárányt, akkor hiába minden észszerű bizonyítás, akkor is fel fogja falni.”

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.