39 kiló kokaint találtak Bolsonaro elnök katonai küldöttségének pilótájánál

Spanyol hatóságok őrizetbe vették az oszakai G20 találkozóra tartó brazil Jair Bolsonaro elnök küldöttségének egyik pilótátját, akinél irdatlan mennyiségű, 39 kilogrammot találtak.A rajtaütésre Sevillában került sor, ahol a Japánba tartó küldöttséget szállító katonai repülőgép leszállt. A pilóta a hírek szerint az utastérbe vitte fel a közel 40 kilós pakkot. 

Jair Bolsonaro Fotó: EVARISTO SA/AFP

Maga az elnök egy későbbi járattal indult el Japánba, csak a biztonságát biztosító katonai küldöttség utazott ezen a gépen.

Az Andalúziai reptér szóvivője megerősítette, hogy egy embert őrizetbe vettek kedden, és letartóztatták kábítószerkereskedelem gyanújával. 

A hírt Bolsonaro is megerősítette, és elmondta azt is: tájékoztatta az esetről védelmi miniszterét, hogy működjön együtt az ügyben a spanyol hatóságokkal. 

„300 ezer ember teljesít szolgálatot a katonai erőknél, és dolgozik azon, hogy megfeleljen a legmagasabb erkölcsi és etikai normáknak. Ha a pilóta bűnös, felelnie kell” - mondta az elnök. 

A világ vezetői pénteken és szombaton Oszakában találkoznak, ahol Japán első alkalommal ad otthont a G20-nak. 

És mindez néhány héttel azután történt, hogy Bolsonaro bejelentette, szigorítja a drogkereskedőkre vonatkozó jogszabályokat, amelyek minimális büntetési tételét ötről nyolc évre emelte fel. (Guardian)