39 kiló kokaint találtak Bolsonaro elnök katonai küldöttségének pilótájánál

külföld
2019 június 26., 21:32

Spanyol hatóságok őrizetbe vették az oszakai G20 találkozóra tartó brazil Jair Bolsonaro elnök küldöttségének egyik pilótátját, akinél irdatlan mennyiségű, 39 kilogrammot találtak.A rajtaütésre Sevillában került sor, ahol a Japánba tartó küldöttséget szállító katonai repülőgép leszállt. A pilóta a hírek szerint az utastérbe vitte fel a közel 40 kilós pakkot. 

Jair Bolsonaro beszédet mond 2019. január 15-én Brasilia városában
photo_camera Jair Bolsonaro  Fotó: EVARISTO SA/AFP

Maga az elnök egy későbbi járattal indult el Japánba, csak a biztonságát biztosító katonai küldöttség utazott ezen a gépen.

Az Andalúziai reptér szóvivője megerősítette, hogy egy embert őrizetbe vettek kedden, és letartóztatták kábítószerkereskedelem gyanújával. 

A hírt Bolsonaro is megerősítette, és elmondta azt is: tájékoztatta az esetről védelmi miniszterét, hogy működjön együtt az ügyben a spanyol hatóságokkal. 

„300 ezer ember teljesít szolgálatot a katonai erőknél, és dolgozik azon, hogy megfeleljen a legmagasabb erkölcsi és etikai normáknak. Ha a pilóta bűnös, felelnie kell” - mondta az elnök. 

A világ vezetői pénteken és szombaton Oszakában találkoznak, ahol Japán első alkalommal ad otthont a G20-nak. 

És mindez néhány héttel azután történt, hogy Bolsonaro bejelentette, szigorítja a drogkereskedőkre vonatkozó jogszabályokat, amelyek minimális büntetési tételét ötről nyolc évre emelte fel. (Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.