39 kiló kokaint találtak Bolsonaro elnök katonai küldöttségének pilótájánál

2019 június 26., szerda 21:32
92

Spanyol hatóságok őrizetbe vették az oszakai G20 találkozóra tartó brazil Jair Bolsonaro elnök küldöttségének egyik pilótátját, akinél irdatlan mennyiségű, 39 kilogrammot találtak.A rajtaütésre Sevillában került sor, ahol a Japánba tartó küldöttséget szállító katonai repülőgép leszállt. A pilóta a hírek szerint az utastérbe vitte fel a közel 40 kilós pakkot. 

Jair Bolsonaro  Fotó: EVARISTO SA/AFP

Maga az elnök egy későbbi járattal indult el Japánba, csak a biztonságát biztosító katonai küldöttség utazott ezen a gépen.

Az Andalúziai reptér szóvivője megerősítette, hogy egy embert őrizetbe vettek kedden, és letartóztatták kábítószerkereskedelem gyanújával. 

A hírt Bolsonaro is megerősítette, és elmondta azt is: tájékoztatta az esetről védelmi miniszterét, hogy működjön együtt az ügyben a spanyol hatóságokkal. 

„300 ezer ember teljesít szolgálatot a katonai erőknél, és dolgozik azon, hogy megfeleljen a legmagasabb erkölcsi és etikai normáknak. Ha a pilóta bűnös, felelnie kell” - mondta az elnök. 

A világ vezetői pénteken és szombaton Oszakában találkoznak, ahol Japán első alkalommal ad otthont a G20-nak. 

És mindez néhány héttel azután történt, hogy Bolsonaro bejelentette, szigorítja a drogkereskedőkre vonatkozó jogszabályokat, amelyek minimális büntetési tételét ötről nyolc évre emelte fel. (Guardian)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt