A vakációra pont elkészült a szegedi iskola új fűtési rendszere

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!
Fotó: Szegedi Bonifert Domonkos Általános Iskola

400 millió forintból korszerűsítették a szegedi Bonifert Domonkos Általános Iskola fűtési rendszerét, de sajnos egy év késéssel, a tanév végére készült el a munka, így már csak jövőre tesztelhetik a diákok az új fűtőtesteket. 

A kivitelező Fehérép Kft. munkatársai a tavalyi tanévnyitó előtt pár nappal jelentek meg a suliban, de csak most, tanévzárás után adták le a melót. 

Már a kezdéssel is elcsúszott a cég, amit Nagy Sándor városfejlesztési alpolgármester azzal magyarázott, hogy elhúzódott a közbeszerzés. Novemberre ígérték az iskola átadását, június lett belőle. 

A Délmagyarnak nyilatkozott Husztáné Gyursánszki Erzsébet intézményvezető, és elmondta, hogy nagyon örül, hogy megszépült az iskola, 

bízik az alacsonyabb rezsiben, de ezt egyelőre nem tudták kipróbálni, hiszen mire elkészült a munka, már nem volt szükség a fűtésre.

Kiderült az interjúból, hogy az elhúzódó munkálatokra nagyjából ráment az egész tanév: volt, hogy a diákokat másik terembe kellett reggel átköltöztetni, mert kiderült, aznap ott dolgoznak majd a szakemberek, az új fűtésrenszer telepítése során többször visszajöttek az osztálytermekbe a munkások, és ehhez alkalmazkodni kellett, ráadásul 

„nem is egyszerű olykor az építőiparban dolgozókkal kommunikálni”.

A bejárati ajtó cseréje egy nap helyett három hétig tartott, addig pozdorja helyettesítette a kaput. Az intézményvezető azért összességében elégedett volt, kívülről is megszépült a suli, belülről nem, pedig elkellene pár új mosdó, de majd keresik a pályázati lehetőségeket. 

A makkosházi iskola 310 millió forintnyi európai uniós, és 186 millió forint önkormányzati forrásból újult meg. A fűtési rendszer telepítése mellett minden nyílászárót kicseréltek, napelemet telepítettek, megújították a csapadékvíz-elvezetési rendszert és az elektromos hálózatot, és akadálymentesítették az épületet. (Délmagyar)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.