A vakációra pont elkészült a szegedi iskola új fűtési rendszere

POLITIKA
2019 június 26., 14:57
photo_camera Fotó: Szegedi Bonifert Domonkos Általános Iskola

400 millió forintból korszerűsítették a szegedi Bonifert Domonkos Általános Iskola fűtési rendszerét, de sajnos egy év késéssel, a tanév végére készült el a munka, így már csak jövőre tesztelhetik a diákok az új fűtőtesteket. 

A kivitelező Fehérép Kft. munkatársai a tavalyi tanévnyitó előtt pár nappal jelentek meg a suliban, de csak most, tanévzárás után adták le a melót. 

Már a kezdéssel is elcsúszott a cég, amit Nagy Sándor városfejlesztési alpolgármester azzal magyarázott, hogy elhúzódott a közbeszerzés. Novemberre ígérték az iskola átadását, június lett belőle. 

A Délmagyarnak nyilatkozott Husztáné Gyursánszki Erzsébet intézményvezető, és elmondta, hogy nagyon örül, hogy megszépült az iskola, 

bízik az alacsonyabb rezsiben, de ezt egyelőre nem tudták kipróbálni, hiszen mire elkészült a munka, már nem volt szükség a fűtésre.

Kiderült az interjúból, hogy az elhúzódó munkálatokra nagyjából ráment az egész tanév: volt, hogy a diákokat másik terembe kellett reggel átköltöztetni, mert kiderült, aznap ott dolgoznak majd a szakemberek, az új fűtésrenszer telepítése során többször visszajöttek az osztálytermekbe a munkások, és ehhez alkalmazkodni kellett, ráadásul 

„nem is egyszerű olykor az építőiparban dolgozókkal kommunikálni”.

A bejárati ajtó cseréje egy nap helyett három hétig tartott, addig pozdorja helyettesítette a kaput. Az intézményvezető azért összességében elégedett volt, kívülről is megszépült a suli, belülről nem, pedig elkellene pár új mosdó, de majd keresik a pályázati lehetőségeket. 

A makkosházi iskola 310 millió forintnyi európai uniós, és 186 millió forint önkormányzati forrásból újult meg. A fűtési rendszer telepítése mellett minden nyílászárót kicseréltek, napelemet telepítettek, megújították a csapadékvíz-elvezetési rendszert és az elektromos hálózatot, és akadálymentesítették az épületet. (Délmagyar)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.