Fel akarták robbantani Strachét

Merényletet terveztek a volt alkancellár és családja ellen Ausztriában, számolt be szerdán az osztrák sajtó. Az ügy bizarr, de a bécsi ügyészség megerősítette: alapos a gyanú a gyilkossági kísérlet ügyében, a nyomozás jelenleg is zajlik.

Úgy tudni, hogy még tavaly szeptemberben egy kábítószerkereskedő kereste meg 100 ezer euróval a bécsi Alkotmányvédelmi Hivatal egyik informátorát azzal, hogy autójába rejtett pokolgéppel végezzen Heinz-Christian Strache korábbi alkancellárral és családjával. Egyes lapok még azt is tudják, hogy a megbízó azzal kalkulált, hogy a szolgálati autóját őrzik, ezért a családiban kell megölni a volt pártelnököt, de még a parkoló pontos helyét is kijelölte. Az ország politikai berendezkedésének alapjaiban való megkérdőjelezése volt állítólag a merénylet felbujtójának a motivációja. 

Fotó: HANS PUNZ/APA-PictureDesk

A gyanúsítást is abszurdnak nevezte a díler ügyvédje, aki szerint ügyfele nem terrorista, csak korábban rajtakapott bűnöző, akinek semmi problémája sem volt az ibizai videó miatt lemondott Strachéval. 

A volt alkancellár ügyvédjén keresztül csak annyiban kommentálta az ügyet, hogy a merénylet tervéről április elején szerzett tudomást, akkor a hatóságok megnyugtatták, hogy azt nem kell komolyan venni.

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.