Kapkodtak: rendszerszintű hiba miatt heteket csúszik a babaváró hitel indulása

"Egy ilyen akció bevezetését évekig tartó műhelymunka előzi meg," mondta a közelmúltban a családvédelmi akciótervről a Blikknek Novák Katalin, család- és ifjúságügyért felelős államtitkár. Lehet, hogy évekig dolgoztak rajta, de egy apró, rendszerszintű hiba miatt biztosan csúszik a babaváró hitel július elsejei indulása, írja a Pénzcentrum. 

Nem specifikálták, hogy hol és hogyan tudják az igénylők kiváltani a szerződéshez szükséges TB-igazolást.

A Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő szerint jogviszonyról szóló dokumentumot nem ők, "hanem a lakóhely szerint illetékes megyeszékhelyen működő egészségbiztosítási pénztári feladatkörben eljáró járási hivatalok adják ki." 

Budapesten kettő ilyen van, előzetes időpontfoglalásra egyiknél sincs lehetőség.

A Pénzcentrum szerint a reális menetrend úgy fest, hogy

  • az igazolást július elseje után lehet csak igényelni, kiállítása a postázási időt nem számolva maximum 8 nap,
  • az ezután indított hitelbírálat ideje 10 nap.

Tehát az első kifizetések július 20. körül indulhatnak. 

Ha csak 300 forinttal támogatna bennünket...

... mindenki, aki ezt az üzenetet látja, akkor néhány nap alatt összejönne a szerkesztőség éves költségvetése. A 444 hosszú távú, stabil működése rajtad múlik. Olyanokon, akik hajlandóak a saját pénzükből áldozni, hogy Magyarországról ne tűnjön el a független újságírás. Ha szeretnéd, hogy a 444 oknyomozásai, elemzései és videói továbbra is a lehető legtöbb emberhez eljussanak, akkor támogasd a szerkesztőséget, akár csak egy kávé árával is!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.