Rezsicsökkentés + közmű adó = csőd szélén a négy megyét ellátó vízszolgáltató

gazdaság
2019 június 26., 05:23
comments 257

Az elmúlt évek kormányzati intézkedéseinek hála hamarosan csődöt jelenthet a Békés mellett Csongrád, Bács-Kiskun és Hajdú-Bihar megye több mint 130 települését ellátó víziközmű-szolgáltató, írja a Magyar Narancs. Az Alföldvíz Regionális Víziközmű-szolgáltató Zrt. tavaly 12 milliárdos bevétel mellett 450 milliós veszteséget termelt. Miskéri László a cég szakszervezeti titkára szerint képtelenek a jövőben kigazdálkodni a rezsicsökkentés miatt befagyasztott díjak, a közmű adó, a felügyeleti díj okozta mínuszt.

„Háromszor írtunk Orbán Viktornak levelet, jelezve, hogy a hazai víziközmű-rendszerben óriásiak a problémák. (..) Negyedjére nem postán keresztül küldünk levelet a kormányfőnek, hanem felmegyünk hozzá a várba, és ott próbáljuk meg átadni”

mondta a Magyar Narancsnak. Szerinte miközben a kormány mindenhol a víz fontosságáról beszél, olyan döntéseket hoz, amik "folyamatosan sújtják ezt az alapszolgáltatást üzemeltető ágazatot, amely a mindennapi vízellátásért és a szennyvíz-elvezetésért felelős."

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.