Szöulban emlékezett meg a hajóbaleset áldozatairól a Budapesti Fesztiválzenekar

Több 444 videó?
Szeretném

Összesen négy koncertet ad nyáron Dél-Koreában a Budapesti Feszt„iválzenekar, ezek közül az elsőre szerdán került sor az ország fővárosában, Szöülban.

A koncert előtt Fischer Iván karmester kért szót, és egy tolmácson keresztül kifejezte együttérzését a dunai hajóbalesetben elhunyt dél-koreai állampolgárok hozzátartozói, és minden dél-koreai felé. 

„Szeretnénk, ha tudnák, hogy sok magyar, budapesti, a zenekar tagjai és személy szerint én is, osztozünk érzéseikben és fájdalmaikban” 

- mondta Fischer, mielőtt a koncert előtt felkonferált egy koreai dalt az elhunytak emlékére, amely a végtelen várakozásról szólt. 

Az egyik hegedűművész, Bíró Ágnes a zenekar hivatalos Facebook-oldalán azt írta:

„Az egész ország nevében beszélt Fischer Iván, hatalmas ereje volt a szavainak. Ami a felvételen nem látszik, az a sok száz könnyes szem velünk szemben. Alig tudunk énekelni, olyan pillanatok ezek. Köszönjük, hogy Önök ilyenkor is velünk vannak.” 

A zenekar mind a négy koreai koncertje előtt megemlékezik majd a dunai hajóbaleset áldozatairól. 

A Hableány sétahajó május 29-én süllyedt el Budapesten, a Margit híd közelében, miután összeütközött a Viking Sigyn szállodahajóval. A fedélzeten 35-en utaztak, 33 dél-koreai állampolgár és a kéttagú magyar személyzet. Hét utast sikerült kimenteni.