A kánikulára délután zivatarokkal érkezik a hidegfront

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Északnyugat felől markáns hidegfront érkezik, keleten, északkeleten és Vas meg Zala megyében heves viharok lehetnek – írja az Időkép.

Az érkező hidegfront előtt 32-37 fokig melegszik a levegő, de délután északnyugat felől megérkezik a front, így erősen megnő a felhőzet, záporok, zivatarok is több helyen lehetnek.

Az Időkép szerint főleg keleten, északkeleten és Vas meg Zala megyében nagy az esély a szupercellás zivatarok kialakulására.

Felhőszakadás, károkozó szélroham, akár 3-5 centi átmérőjű jég is jöhet még. Nagy területen északnyugatira fordul, és megélénkül a szél.

Pénteken viszont már sok lesz a napsütés, legfeljebb az ország keleti részén lesznek gomolyfelhők, de eső nem várható. A többfelé szeles időben délután 24-29 fok lehet. (Időkép)

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.