A kánikulára délután zivatarokkal érkezik a hidegfront

időjárás
2019 június 27., 09:24
comments 56

Északnyugat felől markáns hidegfront érkezik, keleten, északkeleten és Vas meg Zala megyében heves viharok lehetnek – írja az Időkép.

Az érkező hidegfront előtt 32-37 fokig melegszik a levegő, de délután északnyugat felől megérkezik a front, így erősen megnő a felhőzet, záporok, zivatarok is több helyen lehetnek.

Az Időkép szerint főleg keleten, északkeleten és Vas meg Zala megyében nagy az esély a szupercellás zivatarok kialakulására.

Felhőszakadás, károkozó szélroham, akár 3-5 centi átmérőjű jég is jöhet még. Nagy területen északnyugatira fordul, és megélénkül a szél.

Pénteken viszont már sok lesz a napsütés, legfeljebb az ország keleti részén lesznek gomolyfelhők, de eső nem várható. A többfelé szeles időben délután 24-29 fok lehet. (Időkép)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.