A kánikulára délután zivatarokkal érkezik a hidegfront

Északnyugat felől markáns hidegfront érkezik, keleten, északkeleten és Vas meg Zala megyében heves viharok lehetnek – írja az Időkép.

Az érkező hidegfront előtt 32-37 fokig melegszik a levegő, de délután északnyugat felől megérkezik a front, így erősen megnő a felhőzet, záporok, zivatarok is több helyen lehetnek.

Az Időkép szerint főleg keleten, északkeleten és Vas meg Zala megyében nagy az esély a szupercellás zivatarok kialakulására.

Felhőszakadás, károkozó szélroham, akár 3-5 centi átmérőjű jég is jöhet még. Nagy területen északnyugatira fordul, és megélénkül a szél.

Pénteken viszont már sok lesz a napsütés, legfeljebb az ország keleti részén lesznek gomolyfelhők, de eső nem várható. A többfelé szeles időben délután 24-29 fok lehet. (Időkép)

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.