Ásotthalom visszatekert kilométerórával árulja a mezőőrök Lada Niváját (frissítve)

autó
2019 június 27., 10:20
comments 248

A 24.hu megírta, hogy Ásotthalom önkormányzata – amit Toroczkai László, a Mi Hazánk elnöke vezet – hirdetésben árulja a helyi mezőőrök 2003-as Lada Niváját. A kocsiért 1 forintról indult a licit, de már 160 ezernél tart. A hirdetés szerint a kocsi 35 ezer km-t futott.

photo_camera Forrás: vatera.hu

De a lejárt műszakival rendelkező autót a lap szerint valójában sokkal többet használták: az országos járműnyilvántartó adatbázis adatai alapján a kocsi kilométerórájának 2015-ben rögzített állása szerint 116 731 km volt benne.

2019-ben csak akkor lehet 35 ezer km a járműben, ha visszatekerték a kilométerórát.

A kilométeróra manipulálása az új Btk. szerint 2013. július 1. óta bűncselekmény, amiért akár 1 év szabadságvesztés is kiszabható.

A 24.hu megírta, hogy a hirdetést a cikkük megjelenése után javították, és odaírták:

„Sajnos a termékleírásban rosszul került megadásra a km/h állása. A helyes futott km: 131.444 km, ahogy a képen is látható. A hibából adódó licittörtlési kérelmeket természetesen elfogadjuk.”

A poszt megjelenése után pedig Toroczkai pártja, a Mi Hazánk is reakciót küldött, ezt:

„Egyszerű adminisztratív hiba, elírás történt. A mezőőr és a hirdetést feladó önkormányzati munkatárs félreértette egymást így kerülhetett elírás a hirdetésbe. A cikkben hivatkozott gépjármű kilométeróráját természetesen senki nem tekerte vissza.”

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt