Ásotthalom visszatekert kilométerórával árulja a mezőőrök Lada Niváját (frissítve)

A 24.hu megírta, hogy Ásotthalom önkormányzata – amit Toroczkai László, a Mi Hazánk elnöke vezet – hirdetésben árulja a helyi mezőőrök 2003-as Lada Niváját. A kocsiért 1 forintról indult a licit, de már 160 ezernél tart. A hirdetés szerint a kocsi 35 ezer km-t futott.

Forrás: vatera.hu

De a lejárt műszakival rendelkező autót a lap szerint valójában sokkal többet használták: az országos járműnyilvántartó adatbázis adatai alapján a kocsi kilométerórájának 2015-ben rögzített állása szerint 116 731 km volt benne.

2019-ben csak akkor lehet 35 ezer km a járműben, ha visszatekerték a kilométerórát.

A kilométeróra manipulálása az új Btk. szerint 2013. július 1. óta bűncselekmény, amiért akár 1 év szabadságvesztés is kiszabható.

A 24.hu megírta, hogy a hirdetést a cikkük megjelenése után javították, és odaírták:

„Sajnos a termékleírásban rosszul került megadásra a km/h állása. A helyes futott km: 131.444 km, ahogy a képen is látható. A hibából adódó licittörtlési kérelmeket természetesen elfogadjuk.”

A poszt megjelenése után pedig Toroczkai pártja, a Mi Hazánk is reakciót küldött, ezt:

„Egyszerű adminisztratív hiba, elírás történt. A mezőőr és a hirdetést feladó önkormányzati munkatárs félreértette egymást így kerülhetett elírás a hirdetésbe. A cikkben hivatkozott gépjármű kilométeróráját természetesen senki nem tekerte vissza.”

Ha csak 300 forinttal támogatna bennünket...

... mindenki, aki ezt az üzenetet látja, akkor néhány nap alatt összejönne a szerkesztőség éves költségvetése. A 444 hosszú távú, stabil működése rajtad múlik. Olyanokon, akik hajlandóak a saját pénzükből áldozni, hogy Magyarországról ne tűnjön el a független újságírás. Ha szeretnéd, hogy a 444 oknyomozásai, elemzései és videói továbbra is a lehető legtöbb emberhez eljussanak, akkor támogasd a szerkesztőséget, akár csak egy kávé árával is!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.