Kizárták Makaót a vébéselejtezőről, mert a szövetség nem engedte el Srí Lankára a csapatot

futball
2019 június 27., 15:51
comments 35

A FIFA kizárta Makaót a 2022-es világbajnokság ázsiai selejtezősorozatából. Az ok:

a miniállam válogatottja az áprilisi terrortámadás miatt, biztonsági okokra hivatkozva nem utazott el a Sri Lanka-i visszavágóra.

Az első felvonást Makaó nyerte 1-0-ra hazai pályán, a visszavágót viszont 3-0-val a szigetországiaknak ítélte a FIFA, így Sri Lanka jutott a következő körbe. A makaói szövetségnek mellékbüntetésként 10 ezer svájci frankos bírságot is fizetnie kell.

Az ázsiai kvalifikációs sorozat csoportkörrel folytatódik, amelyben július 17-én negyven válogatottat nyolc kvintettbe sorsolnak, melyekből a győztesek és a négy legjobb második jut az utolsó, harmadik szakaszba. Katar házigazdaként automatikus résztvevője a 2022-es vb-nek. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.