Merkel megint remegett

külföld
2019 június 27., 08:26
comments 370

Újra remegésroham tört Angela Merkel német kancellárra a nyilvánosság előtt, most egy minisztere kinevezési ünnepségén.

Frank-Walter Steinmeier szövetségi elnök hivatalában, a berlini Bellevue palotában tartott ceremónián az elnök mellett álló kancellár Steinemier beszéde közben reszketni kezdett. Összeszorított ajkakkal, a karját keresztbe vetve igyekezett elnyomni a rohamot. Az elnöki hivatal egy munkatársa megkínálta egy pohár vízzel, amelyet elfogadott, majd rögtön vissza is adott.

photo_camera Merkel 10 nappal a legutóbbi hasonló eset után újra nyilvános eseményen kezdett el remegni 2019. június 27-én Berlinben. Fotó: Kay Nietfeld/dpa/AFP

A roham kb. 1,5 percig tartott. Christine Lambrecht igazságügyi miniszter államfői kinevezése fennakadás nélkül lezajlott. Angela Merkel az új miniszter eskütételén is részt vett a szövetségi parlamentben (Bundestag). A szóvivője közölte, hogy a kancellár jól van, a tervezett programjait megtartják, így rövidesen útra kel Japánba, a G20-csoport csúcstalálkozójára.

A német kormányfőre alig 10 nap alatt másodszor tört reszketésroham a nyilvánosság előtt: június 18-án a kancellária udvarán lett rosszul, amikor a déli hőségben katonai tiszteletadással fogadták a bemutatkozó látogatásra érkező ukrán államfőt, Volodimir Zelenszkijt. A megbeszélésük után tartott tájékoztatón kérdésre válaszolva elmondta, hogy kiszáradt, de időközben megivott több pohár vizet, és jól van.

Berlinben csütörtök délelőtt viszonylag hűvös volt, előző nap viszont rekordközeli kánikula, 37 fokos hőség sújtotta a német fővárost. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.