Merkel megint remegett

2019 június 27., csütörtök 8:26
370

Újra remegésroham tört Angela Merkel német kancellárra a nyilvánosság előtt, most egy minisztere kinevezési ünnepségén.

Frank-Walter Steinmeier szövetségi elnök hivatalában, a berlini Bellevue palotában tartott ceremónián az elnök mellett álló kancellár Steinemier beszéde közben reszketni kezdett. Összeszorított ajkakkal, a karját keresztbe vetve igyekezett elnyomni a rohamot. Az elnöki hivatal egy munkatársa megkínálta egy pohár vízzel, amelyet elfogadott, majd rögtön vissza is adott.

Merkel 10 nappal a legutóbbi hasonló eset után újra nyilvános eseményen kezdett el remegni 2019. június 27-én Berlinben. Fotó: Kay Nietfeld/dpa/AFP

A roham kb. 1,5 percig tartott. Christine Lambrecht igazságügyi miniszter államfői kinevezése fennakadás nélkül lezajlott. Angela Merkel az új miniszter eskütételén is részt vett a szövetségi parlamentben (Bundestag). A szóvivője közölte, hogy a kancellár jól van, a tervezett programjait megtartják, így rövidesen útra kel Japánba, a G20-csoport csúcstalálkozójára.

A német kormányfőre alig 10 nap alatt másodszor tört reszketésroham a nyilvánosság előtt: június 18-án a kancellária udvarán lett rosszul, amikor a déli hőségben katonai tiszteletadással fogadták a bemutatkozó látogatásra érkező ukrán államfőt, Volodimir Zelenszkijt. A megbeszélésük után tartott tájékoztatón kérdésre válaszolva elmondta, hogy kiszáradt, de időközben megivott több pohár vizet, és jól van.

Berlinben csütörtök délelőtt viszonylag hűvös volt, előző nap viszont rekordközeli kánikula, 37 fokos hőség sújtotta a német fővárost. (MTI)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt